rode kruis

OLDEBROEK - Met bijna 100 vrijwilligers staat het Rode Kruis afd. Elburg en Oldebroek in Elburg en Oldebroek dag en nacht paraat voor eerste hulp bij evenementen, bij ondersteuning van inwoners op het gebied van zelfredzaamheid en in noodsituaties. Bovendien biedt het Rode Kruis cursussen aan. Hierbij kun je denken aan eerste hulp en reanimatie/ AED, en zelfredzaamheid. Verder levert het Rode Kruis Elburg en Oldebroek sociaal vervoer met de rolstoelbus en liggend vervoer met de volledig ingerichte ambulance.

De vrijwilligers leveren een actieve bijdrage aan het versterken van gemeenschappen. Zodat mensen in staat zijn zichzelf en anderen te helpen en niemand in nood alleen staat.

Het Rode Kruis afdeling Elburg en Oldebroek is op zoek naar: 

een secretaris (m/v) die  bestuurlijke en toezichthoudende kwaliteiten en/of ervaring heeft en in het bestuur kan samenwerken. Daarnaast ben je communicatief vaardig in woord en geschrift.

Samen met de voorzitter heb je een bewakende rol in de planning en stelt samen met de overige bestuursleden het meerjarenplan, het jaarplan en het jaarverslag van de afdeling op. Daarnaast verzorg je de communicatie voor de afdeling Elburg en Oldebroek.

Een Coördinator Zelfredzaamheid samen met het vrijwilligersteam initieer en organiseer je zelfredzaamheidsactiviteiten, zoals de Telefooncirkel en Brandweer aan Huis,  de workshop ‘risico’s in en om het huis’ of een cursus ‘sterk door je netwerk’.
Je bouwt een vrijwilligersteam op/uit en begeleidt en zorgt voor de juiste match tussen vrijwilligers en activiteiten. Je werkt samen met lokale partners die zich ook inzetten voor verminderd zelfredzamen. Je werkt nauw samen met andere coördinatoren en het bestuur.

Belangstelling en/of vragen over deze twee uitdagende functies?  Neem dan contact op met mevrouw Joke  Krol  T 06 41813212 of mail ckrol@rodekruis.nl

Ben je op zoek naar andere leuke vrijwilligersvacatures kijk dan eens  op:  www.vrijwilligersvacaturebankoldebroek.nl  

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment