energie

ELBURG/HEERDE - Het is nú het moment om over te gaan naar een energiezuinige bedrijfsvoering. Vanaf 1 juli hebben bedrijven namelijk een informatieplicht voor energieverbruik. Bedrijven moeten aan Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) rapporteren wat het energieverbruik is. Bij hoog verbruik moet worden aangeven welke maatregelen zijn genomen of welke op de planning staan. Noord-Veluwse ondernemers kunnen tot eind 2019 max €1.000 subsidie aanvragen voor een energieadvies.

Steeds meer ondernemers willen aan de slag met energiebesparing. Dat is niet vreemd, want het levert substantiële kostenbesparingen op. Maar voor sommigen is het uitzoeken van te nemen maatregelen niet eerste prioriteit of best lastig. Het project Energieke Noord-Veluwse Bedrijven biedt ondernemers een onafhankelijk energieadvies, eventueel ondersteuning bij de uitvoering en max €1.000 subsidie voor een energieadvies.

Klimaatakkoord ver van het bed?

Gasvrij, nul-op de meter, CO2-neutraal; voor veel ondernemers zijn het onderwerpen die ver van de dagelijkse gang van zaken staan. Wat het klimaatakkoord en bijbehorende doelstellingen voor de (mkb) ondernemer betekenen blijft vaak onduidelijk.

Het regionale project ‘Energieke Noord-Veluwse Bedrijven’ geeft ondernemers handvatten om de kansen die energiebesparing biedt met beide handen aan te pakken. In het onafhankelijk advies staat centraal: over isolatie, verlichting, verwarming, ventilatie en andere technische installaties. Daarnaast wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor het zelf opwekken van duurzame energie, bijvoorbeeld met zonnepanelen.

Tot €1.000 subsidie

Bedrijven en instellingen die een energieadvies aanvragen via het project kunnen 50% van de kosten, met een maximum van €1.000,- terug ontvangen. Deze subsidie is beschikbaar tot eind 2019, zolang het subsidiebudget strekt. Op dit moment is er nog budget voor minimaal 95 energieadviezen.

Informatiebijeenkomsten voor ondernemers

In de komende tijd worden in samenwerking met de gemeenten en lokale bedrijvenkringen informatiebijeenkomsten gehouden. Zo is er een bijeenkomst op 18 februari in Heerde en op 19 februari in Elburg.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment