bur

WEZEP - Een huis voor Harry van Leo Timmers (Querido) is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Het prentenboek staat  centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen, die in de ochtend van woensdag 23 januari 2019 landelijk is gestart.Bij kinderopvang de Zevensprong van Stichting Kindcentrum Oldebroek (SKO)  heeft waarnemend burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff tijdens het voorleesontbijt voorgelezen.  De kinderen hebben vol aandacht genoten van het verhaal over de kater Harry die verdwaald is en op zoek gaat naar zijn huis.

Ook op andere locaties van de SKO en SPO  in Oldebroek, Oosterwolde en Wezep wordt volop aandacht gegeven aan het voorlezen. Vanzelfsprekend komt een medewerker van de bibliotheek voorlezen maar ook een aantal opa’s en oma’s lezen voor uit hun favoriete kinderboek.

In de kinderopvang en de peutergroepen is voorlezen een vanzelfsprekendheid. Voorlezen is niet alleen leuk maar ook ontzettend goed voor een kind. Het stimuleert de taalontwikkeling. Door samen te lezen, leert het jonge kind de wereld stapje voor stapje beter begrijpen. Ook in het digitale tijdperk is en blijft lezen belangrijk. Wat is er nu mooier dan weg te dromen in een mooi verhaal?

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment