blues

OOSTERWOLDE – Op 22 februari 2019 is het weer tijd voor de nodige portie Bluesvitaminen!  Dan vindt voor de 13de keer de inmiddels traditionele Bluesnight Oosterwolde plaats m.m.v.  The Veldman Brothers! Een gezellige muzikale avond die in de afgelopen 13 jaar is uitgegroeid tot een mini festival met ruim 200 bezoekers.  Een avond met ruimte voor het weerzien van oude bekenden en lekkere muziek van o.a. de broertjes Veldman (Gerrit en Bennie ) en hun kompanen Mathieu van Uden Drums en Fred van der Wende Bas. De avond begint om 20.30 uur met een optreden van Firehouse Mama.Firehouse Mama bestaat vanaf midden 2014 en heeft een vliegende start gemaakt in de Nederlandse bluesscene. Waar ze optreden, in cafés, zalen en op festivals, wordt zeer enthousiast gereageerd.  Firehouse Mama is gewoon een lekkere vette bluesrockband met als basis het repertoire met o.a. covers van Walter Trout, Joe Bonamassa, Popa Chubby, Harry Muskee, e.v.a. en daar zijn inmiddels nummers van bijvoorbeeld Jo Harman, Koko Taylor, Beth Hart en Susan Tedeschi aan toegevoegd. Vaak in spannende, eigen uitvoeringen.

Firehouse Mama: Jelena Olijslager – Vocals, Andre Weel –  Guitars , Aldy Mulder – Hammond/keyboards, Joost Drost – Bassguitar, Marco Besselsen – Drums

Daarna is het de beurt aan The Veldman Brothers, het ultieme bluesbroederschap.  Al bijna 15 jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene. De broers Gerrit en Bennie Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band. Daarachter hun rhythmbrothers Fred van der Wende op bas en Mathieu van Uden op drums.

Als speciale gasten van de broertjes Veldman zullen Sander van Nifterik (gitaar) en Wouter Stonkhorst ( Drums) hun opwachting maken!

Sander van Nifterik komt uit Elburg. Toen Bennie vorige jaar bij Souman Muziek was voor de aanschaf van wat mondharmonica’s hoorde hij Sander in de zaak een versterker uitproberen. Dat klonk zo lekker bleuzy,  dat Bennie hem gelijk uitnodigde voor deze avond.

Wouter Stronkhorst stond aan de wieg van Gerrit en Bennie’s eerste muzikale stapjes. Wouter was drummer van de eerste band waar Gerrit en Bennie in speelde – BlueLou uit Oldebroek.

Locatie:
 De Heerdt
Schiksweg 27
Oosterwolde

Deur open: 20:00 uur. Aanvang: 20:30 uur. Entree: 10,-.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment