IMG 0511

OLDEBROEK - Burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff reikte tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oldebroek de Oldebroeker erepenning uit. Dit jaar ontvingen vijf inwoners en één stichting de erepenning: de heer Henk Lodewijk, mevrouw Gerrie Vierhuis – Fijn, mevrouw Tinie Oosterhuis – Kroese, de heer Gert Van Bruggen, mevrouw Hennie De Vries – Drost en Edo en Betsie Klompmaker en Gerrit en Dinie Wensink namens Stichting Imara. Zij zijn allen voorgedragen door inwoners van de gemeente Oldebroek en ontvingen de erepenning vanwege hun grote inzet voor de plaatselijke gemeenschap.

Foto's Alida Bosma

 

 De heer Henk Lodewijk: actief voor WHC en LOCO

De heer Henk Lodewijk is al 25 jaar de vaste verslaggever van voetbalclub WHC. Elke zaterdag is hij te horen op de lokale radio. Daarnaast zet de heer Lodewijk zich in voor WHC Club tv. Na iedere thuiswedstrijd verzorgt hij een persconferentie. Ook heeft Henk Lodewijk jarenlang verslag gedaan van de motorcross en het skeeleren, was hij presentator van het radioprogramma ‘Sportief zijn zeker weten’ en hield hij zich bezig met de radio-uitzending ‘De sportieve terugblik’.

Mevrouw Gerrie Vierhuis – Fijn: actief voor Viattence

Mevrouw Gerrie Vierhuis – Fijn zet zich al bijna dertig jaar in voor de bewoners van woonzorginstelling Viattence in Wezep. Activiteiten als samen handwerken, een spelletje doen, zingen, gezellig een kopje koffie drinken of de begeleiding van een uitje maken haar tot een geliefde vrijwilliger. De bewoner staat bij haar centraal. Daarnaast is Gerrie Vierhuis lid van de klankbordgroep Vrijwilligers Wezep van Viattence.

Mevrouw Tinie Oosterhuis – Kroese: omkijken naar een ander

Mevrouw Oosterhuis – Kroese staat altijd voor anderen klaar. Zo is ze zes dagen per week aan het werk in familiebedrijf Bakkerij Kroese in Wezep, zorgt ze voor haar schoonmoeder, geeft ze extra zorg aan haar dochter die niet meer thuis woont en ook familie die zorg nodig had heeft ze liefdevol opgevangen in haar huis. Daarnaast is mevrouw Oosterhuis – Kroese een goede buur; ze doet haar best om mensen zich snel thuis te laten voelen. Ze is een voorbeeld als het gaat om omkijken naar een ander.

De heer Gert Van Bruggen: duizendpoot voor de Pauluskerk

De heer Van Bruggen wordt omschreven als duizendpoot. Hij is koster en ouderling en bezoekt oudere gemeenteleden van de Pauluskerk. Ook beheert hij het kerkgebouw en is actief met alles wat daarbij komt kijken. De heer Van Bruggen wordt gezien als de centrale spil en is daarmee van groot belang voor de organisatie van de Pauluskerk.

Mevrouw Hennie De Vries – Drost: actief voor de Pauluskerk

Mevrouw Hennie De Vries – Drost is al jarenlang actief voor de Pauluskerk in Wezep. Ze is zowel beheerder van het kerkgebouw als lid van de activiteitencommissie. Overal waar de kerk zich voor inzet, binnen de eigen gemeente of juist middenin de samenleving, Hennie De Vries – Drost is erbij. Zo heeft ze onder meer de organisatie van Het eetcafé voor jong en oud op zich genomen en bezoekt ze jongeren en ouderen die het moeilijk hebben.

 

 

 

Stichting Imara: projecten in Oekraïne

Edo en Betsie Klompmaker en Gerrit en Dinie Wensink zijn de initiatiefnemers van Imara. Zij worden hierbij al jaren ondersteund door Aalt en Monique Wensink en vele andere vrijwilligers. Sinds 1998 haalt Stichting Imara geld op voor diverse projecten in Oekraïne. Bijvoorbeeld door zelfgemaakte producten te verkopen op verschillende markten en evenementen in de gemeente Oldebroek. Met geld van deze stichting hebben al veel mensen in Oekraïne medische hulp gekregen. De stichting betaalt ook de naschoolse opvang voor 10 tot 15 basisschoolkinderen. Ze kunnen zich wassen, krijgen eten, maken hun huiswerk en kunnen spelen. Daarnaast is geld besteed aan huisvesting en een zomerkamp voor kinderen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment