DSCF2311

OLDEBROEK - Op vrijdag 28 december vond de derde ATB toertocht t.b.v. Stichting Matchis plaats. Na de tocht van zo’n 50 kilometer, kwamen de deelnemers bij elkaar voor een gezellig samenzijn in de feesttent. Ook andere belangstellenden kwamen langs voor een hapje en een drankje en de spetterende verloting. De opbrengst van deze dag is maar liefst €5500,-! Met dit bedrag gaat Stichting Matchis nieuwe stamceldonoren werven, registreren en typeren. Nieuwe stamceldonoren zijn nog steeds nodig, om patiënten met leukemie of aan andere ernstige bloedziekte een kans op genezing te geven. Voor meer informatie en om u aan te melden als stamceldonor, gaat u naar www.matchis.nl.

De organisatie van de ATB toertocht was in handen van familie van de Streek, geholpen door hun vrienden. Mevrouw van de Streek kreeg in de zomer van 2016 stamcellen van een niet verwante donor, waardoor zij nog twee jaar mocht leven. Ondanks de behandelingen is zij helaas in de zomer van 2018 overleden.

In navolging van de positiviteit van hun vrouw en moeder en met dankbaarheid voor de extra tijd die hun samen gegeven was, besloot de familie opnieuw dit evenement te organiseren. 

Naast de opbrengst van €5500,- , kwam er via de familie nog eens een donatie van €1000,- binnen. Die donatie zal door Stichting Matchis gebruikt gaan worden om het boek ‘Mama’s moed’ te promoten.  Een deel van de opbrengst van ieder verkocht boek, gaat naar Stichting Matchis.

In dit boek, het vervolg van ‘Papa’s bloed’ is te lezen hoe het leven verder gaat, nadat je geliefde stierf aan de gevolgen van leukemie.

De mooie bedragen kon niet gehaald worden zonder de inzet van alle deelnemers, belangstellenden, sponsoren en vrijwilligers. Namens de familie van de Streek en Stichting Matchis worden zij allen nogmaals hartelijk bedankt!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment