Header OV Ambassadeurs.cf456e75f935eb3e9ddd40f510546e21557

Zelfstandig reizen is belangrijk voor het onderhouden van sociale contacten. Het openbaar vervoer (OV) in Flevoland, Gelderland en Overijssel is er voor iedereen. Het OV biedt ook aan senioren veel voordelen. Het is een veilige manier van reizen. Er worden regelmatig bijeenkomsten gehouden over het openbaar vervoer. Het doel van deze bijeenkomsten is ouderen op weg te helpen in het OV. U kunt informatiebijeenkomsten bezoeken, een proefreis maken of gebruik maken van een inloopspreekuur.

nformatiebijeenkomsten
Tegenwoordig reizen we met de OV-chipkaart. Maar hoe werkt de OV-chipkaart en hoe vragen senioren deze OV-chipkaart aan? En hoe gaat het reizen met het openbaar vervoer eigenlijk in zijn werk? Tijdens een 2 uur durende bijeenkomst, met pauze, informeren de OV-ambassadeurs u over:

  • Het reizen met de bus of trein
  • Tarieven en abonnementen
  • Hoe werkt de OV-chipkaart
  • De buurtbus en andere vervoersmogelijkheden in uw regio

Proefreizen
Samen met OV-ambassadeurs en andere (onervaren) reizigers het OV uitproberen. De dagen waarop deze proefreizen worden georganiseerd vind u in onderstaand overzicht. U kunt zich hiervoor aanmelden bij de YMCA via e-mail of telefoon. Ook worden er proefreizen georganiseerd in opvolging van voorlichtingsbijeenkomsten. Deze data worden tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten bekend gemaakt.

  • In een kleine groep
  • Tijdens de reis krijgt u uitleg hoe alles werkt

YMCA verzorgt ook proefreizen voor kleine groepen en presentaties voor besloten bijeenkomsten. Heeft u interesse, neemt u dan contact op via telefoonnummer 038 - 45 40 130 of via e-mail ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment