kok

WEZEP - In ’t Veld in Wezep hangt sinds vorige week een nieuwe AED aan een woonhuis. Mans Kok startte een geldinzameling via de actiewebsite van de Hartstichting en Philips. Hij vond dat er in zijn buurt wel een altijd toegankelijke AED kon komen. Waarnemend burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff feliciteerde de heer Kok met deze prima actie.

Kok voerde via de website www.buurtaed.nl een buurtactie om het geld in te zamelen. Philips doneerde € 1.052,- en daarna was er nog € 1.629,- nodig. In november begon hij de inzamelingsactie voor de nieuwe AED. Het duurde niet lang of het bedrag was binnen dankzij veel buurtbewoners en enkele bedrijven.

Hart voor de buurt
Waarnemend burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff complimenteerde Mans Kok met het prachtige resultaat: “Dit is een mooi voorbeeld van een initiatief waarin bewoners samen iets voor hun buurt realiseren. Dit is echt Oldebroek voor Mekaar. Belangrijk is dat er een goed dekkend netwerk is van AED’s die 24 uur per dag toegankelijk zijn. Dan kunnen mensen met een hartstilstand snel gereanimeerd worden. Voor Wezep-Oost is dit nu ook goed geregeld.”

Meer AED’s in de gemeente

In de loop van dit jaar plaatste de gemeente Oldebroek zelf ook al enkele nieuwe AED’s, met dank aan een financiële actie van jongerengroep de Greune Knuppels. In Wezep hangen nieuwe AED’s bij het Agnieten College, bij de Boni en nu ook in ’t Veld. In Oldebroek hangt de AED bij De Talter inmiddels in een buitenkast en ook is er een nieuwe AED aan de Hagen. In de andere dorpen zijn er ook ‘openbare’ AED’s. Het netwerk van AED’s is nu behoorlijk compleet; in enkele buurten kan het nog beter.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment