veluwegift

OLDEBROEK - Op vrijdag 30 november heeft Uitvaartzorg Noord Veluwe drie goede doelen verrast met een mooie gift. Vertegenwoordigers van Villa ExpertCare (voorheen Mappa Mondo) uit Wezep, Hospice De Regenboog uit Nunspeet en Stichting Opkikker waren te gast in de vernieuwde aula van de uitvaartzorg om ieder een cheque ter waarde van 300 euro in ontvangst te nemen. Gerrit Hertsenberg overhandigde, namens het bestuur van Uitvaartzorg Noord Veluwe, de cheques waarvan het bedrag is ingezameld bij de heropening van de aula in Oldebroek.

Bij Villa ExpertCare zal het bedrag gebruikt gaan worden om de kinderen te verrassen met leuke extraatjes waar anders geen geld voor is. Johan IJsendorn nam de cheque in ontvangst en laat weten dat deze zeer welkom is. Bij Villa ExpertCare wordt intensieve kinderverpleging geboden aan ernstig zieke kinderen tot 18 jaar. Zij kunnen hier (tijdelijk) komen wonen, een aantal nachten per week logeren of naar de flexibele verpleegkundige kinderopvang.

Ook bij Hospice De Regenboog kan de cheque goed worden gebruikt. Volgens Corrieke Voerman zal het geld worden ingezet om het gebouw en de tuin een meer huiselijke uitstraling te geven. Hospice De Regenboog is een kleinschalige zorgomgeving en biedt zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Mensen die niet langer thuis kunnen blijven wonen omdat de zorg te complex is, kunnen hier terecht.

Ten slotte nam ook Jesse Mulder, ambassadeur van Stichting Opkikker, een cheque in ontvangst. De stichting verzorgt Opkikkerdagen voor gezinnen met een ziek kind, zodat de zorgen waar zij dagelijks mee te maken hebben voor even naar de achtergrond verdwijnen. Jesse Mulder is voor dit doel ook zelf een actie begonnen door het inzamelen van oude mobieltjes. Voor meer informatie over zijn inzamelingsactie, zie jessemulder.wordpress.com.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment