DSCF0491

OLDEBROEK - De afgelopen periode kreeg het bestuur van Toer de Dellen al van verschillende kanten vragen over de nieuwe editie. De centrale vraag was:  ‘Welke datum moeten we vrij houden voor de volgende Toer de Dellen?’ Die vraag kan het bestuur nu beantwoorden. De volgende editie zal plaatsvinden op 20 juni 2020.  Zaterdag 20 juni 2020. Dit betekent dat er het komende jaar geen Toer de Dellen zal zijn. Het bestuur heeft dit besloten, omdat zij het komende jaar onvoldoende tijd kan vrijmaken voor de organisatie van dit evenement. ‘Twee van onze bestuursleden gaan een drukke periode tegemoet vanwege verschillende privéomstandigheden’, vertelt voorzitter Eddievan Olst. ‘Dit betekent extra inspanning van de overige bestuursleden. Daarom hebben we gezamenlijk besloten een jaar over te slaan.’

Toer de Dellen is inmiddels een begrip in de regio. Sinds 2012 zamelen veel enthousiaste deelnemers geld in voor KiKa door ongemotoriseerd hun rondjes door de Dellen af te leggen. Met dit geld financiert KiKa onderzoek naar kinderkanker. Tijdens de laatste editie overhandigde de organisatie van de toer €63.093 aan vertegenwoordigers van KiKa. Dit bracht de totale opbrengst van het sportieve evenement op ongeveer € 450.000. Een prachtig bedrag dat het bestuur in de toekomst graag nog verder wil vergroten. 

‘Mochten er dit jaar nog vrijwilligers zijn die heel graag de organisatie op zich willen nemen, dan zullen we ze als bestuur zeker ondersteunen. Een van onze bestuursleden heeft al aangegeven dat hij hiervoor beschikbaar is.’, aldus Eddie van Olst. ‘En ook voor de editie in 2020 zijn we op zoek naar versterking van bestuur. Het is iedere keer weer een flinke klus en dan is het fijn als we de taken over meerdere mensen kunnen verdelen.’ Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@toerdedellen.nl. Meer informatie is te vinden op www.toerdedellen.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment