bouwakker

HATTEMERBROEK - Dorpshuis de Bouwakker in Hattemerbroek stevent af op een gouden jubileum. Op 13 november 1968 werd het gebouw officieel geopend door toenmalig burgemeester Luiting Maten. Het eerste dorpshuis van de gemeente Oldebroek was een feit.Halverwege de jaren ’60 ontstaat bij de inwoners van Hattemerbroek de behoefte aan een gemeenschappelijke ruimte. Gelijk met de groei van het inwonertal, bloeit ook het verenigingsleven. De handen worden ineen geslagen en samen met Wezep wordt gekeken of er een gezamenlijk dorpshuis gerealiseerd kan worden. Het enthousiasme in Hattemerbroek voor een eigen dorpshuis blijkt echter groter dan in Wezep en al snel wordt besloten alleen verder te gaan.

De schop gaat in de aangekochte grond en in november 1968 is de Bouwakker het eerste dorpshuis van de gemeente Oldebroek. Sinds twee jaar is Driekus van den Essenburg voorzitter van de Bouwakker: ,,Ik heb het voorzitterschap overgenomen van Theo Litter, die na 40 jaar bestuurslid en 28 jaar voorzitter te zijn geweest er wegens persoonlijk omstandigheden mee moest stoppen. We hebben hem als dank voor al zijn inzet erevoorzitter gemaakt.”

 RECEPTIE

Op vrijdag 16 november wordt het 50-jarig jubileum gevierd met een receptie van 15.30 uur tot 18.30 uur. Het programma wordt onder meer ingevuld door Jeffrey Koerhuis/Typisch Theater en Dinie van der Velde. Laatstgenoemde zal in dialect de historie van de Bouwakker toelichten. ,,De diverse verenigingen hebben inmiddels een uitnodiging gekregen. De receptie is echter nadrukkelijk ook bedoeld voor alle inwoners van Hattemerbroek”, aldus Van den Essenburg. ,,Iedereen is van harte welkom om het jubileum met ons mee te vieren.” Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan is er een speciaal boekje gemaakt over de Bouwakker met de titel ‘Alles op z’n tied’. ,,We doen nog steeds ‘alles op z’n tied’ en in dezelfde gemoedelijke sfeer als toen.” Het boekje is verkrijgbaar tijdens de receptie.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment