IMG 8184

WEZEP - Vrijdagochtend 9 november 2018 meldden niet alleen de 27 leerlingen van groep 7 van basisschool De Schaapskooi in Wezep zich in de klas, maar ook waarnemend burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff. Samen begonnen zij de dag met een gezond ontbijt. Na afloop van het ontbijt had de burgemeester een actieve quiz voor de leerlingen in petto. Normaliter gaan de scholieren voor het burgemeestersontbijt op bezoek bij de burgemeester. Vanwege de verbouwing van het gemeentehuis waren die rollen dit jaar omgedraaid.

Foto's Alida Bosma

 

Waarnemend burgemeester Janneke Snijders-Hazelhoff: “Het burgemeestersontbijt vind ik niet alleen heel belangrijk, maar ook nog eens erg gezellig. Samen gezond ontbijten en ondertussen kennismaken met deze kinderen en hun onderwijzers. Een heel goed begin van mijn dag!” Net als zo’n 275 collega-burgemeesters in het hele land, onderstreept Oldebroek zo het belang van een gezond ontbijt. In totaal ontbijten ongeveer 500.000 kinderen op 2.500 basisscholen in het land deze week op een gezonde manier met elkaar.

Donatie aan Kinderpostzegels

Het burgemeestersontbijt is geregeld door Goed Bezig Oldebroek en door basisschol De Schaapskooi. Burgemeester Janneke kon zo aanschuiven aan de feestelijk gedekte tafel. Aan het eind van het ontbijt betaalde ze symbolisch voor haar ontbijtje met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Met het thema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas, waarbij kinderen spelenderwijs leren dat het leuk is dat iedereen anders is.

De leerlingen uit groep 7 van De Schaapskooi namen de cheque met een bedrag van € 250,- in ontvangst. Janneke Snijders: “Ik kijk met veel plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting en ik hoop dat de kinderen het ook lekker en gezellig vonden”.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment