IMG 8162

WEZEP - Deze dagen wordt weer de landelijke Dorcas Voedselactie gehouden. Ook in de Boni in Wezep staan vrijwilligers van Dorcas paraat. Zij delen briefjes uit en vragen of u mee wilt helpen met de voedselactie door een of meerdere producten die op het briefje vermeld staan te kopen en af te geven aan hen. En om het u gemakkelijk te maken staan alle gevraagde producten bij elkaar. Vandaag is de actie begonnen, maar ook morgen wordt er nog een beroep op u gedaan.

Foto's Alida Bosma

 

Landelijk zijn 10.000 vrijwilligers op de been om producten in te zamelen en er uiteindelijk 30.000 pakketten van te maken. Allemaal om ervoor te zorgen dat het leven van de allerarmsten in Oost-Europa deze winter dragelijker wordt. Het voedselpakket staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een breder programma van Dorcas. Daarin wordt gewerkt aan een sociaal vangnet. Dorcas stimuleert mensen in hun omgeving naar hen om te zien. Op deze lokale zorg is het voedselpakket een zeer welkome aanvulling.

In Oost-Europa zijn veel mensen arm. Soms moeten ze leven van een paar tientjes per maand. In de winter is dat extra moeilijk, vooral voor de ouderen. Sneeuw zorgt ervoor dat ze opgesloten zitten in hun eigen huis. Een blik bruine bonen of een pak rijst is dan meer dan welkom. De allerarmsten zijn erg blij met de pakketten. Het geeft ze hoop, te weten dat er mensen om hen geven.

Voor meer informatie: https://dorcas.nl/voedselactie

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment