PLEEGZORG

HATTEMERBROEK  - Tot en met 7 november is het de Week van de Pleegzorg. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Een van de acties is ‘Doneer je sporthek’. Heel veel sportclubs in Nederland stellen hun sporthek beschikbaar voor een spandoek met de slogan ‘Supergewone mensen gezocht’. Wethouder Liesbeth Vos- van de Weg (jeugdhulp) en Bob Bergkamp (sport) hingen woensdag 31 oktober dit spandoek op bij Sportvereniging Noord Veluwe Boys in Hattemerbroek.

 

 Doel

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 23.000 pleegkinderen. Deze kinderen zijn tussen de 0 en 21 jaar. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd. Een belangrijk onderdeel van de Week van de Pleegzorg vormen de acties om nieuwe pleegouders te werven in het kader van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’. Het doel is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven. Met de actie ‘Doneer je sporthek’ zoekt Pleegzorg Nederland dit jaar de samenwerking met sportverenigingen voor de werving van nieuwe pleegouders.

Verder zijn er in deze actieweek uiteenlopende activiteiten in samenwerking met gemeenten, zoals netwerkbijeenkomsten en speciale activiteiten om pleegouders in het zonnetje te zetten.

Aan tafel

Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg heeft dinsdag 31 oktober ontbeten bij een pleeggezin in Oldebroek. Zo heeft zij van heel dichtbij ervaren wat pleegzorg betekent. ”Ik vond het fijn om te gast te mogen bij zijn bij dit gezin. Mooi om te horen dat het pleegouderschap je wel wat kost, maar dat het je veel meer oplevert. Mijn waardering voor deze en alle andere pleegouders in onze gemeente is groot. Zij geven een kind die dat nodig heeft een warm en veilig thuis, soms voor lange, soms voor korte tijd; enorm waardevol”.

De pleegouder-scheurkalender

Op 1 of 2 november ontvangen alle pleegouders in de regio Noord-West Veluwe de pleegouder-scheurkalender als dank voor hun inzet.

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Zou jij iets willen beteken voor een pleegkind? Doe de test: https://tinyurl.com/y939zauc

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment