IMG 7900

OOSTERWOLDE - Bij Op 't Schroat in Oosterwolde verzamelden zich zaterdag een kleine 30 mensen om samen de Nacht van de Nacht te beleven. Natuur- en milieuvereniging Groentje organiseert dit jaar dit evenement in Oosterwolde. In heel Nederland vinden in de Nacht van de Nacht verschillende activiteiten plaats om zo aandacht te vragen voor de duisternis. Pikkedonker is het eigenlijk nergens meer in Nederland. De hemel is permanent verlicht door straatlantaarns, kassen, reclame verlichting en tuinlichten. De hoeveelheid verlichting neemt elk jaar nog verder toe. I.V.N. gids Dick de Graaf nam de deelnemers mee het donker in en hij vertelde hoe belangrijk het donker is voor mensen, dieren en natuur.

Foto's Alida Bosma

In het donker waren aan de hemel sterren en vliegtuigen goed te zien zelfs een vallende ster werd waargenomen en de roep van de uil werd gehoord. Het was een mooie interessante belevenis voor de deelnemers die nu helemaal zonder licht op hun zintuigen moesten vertrouwen. De groep kwam plots tot stilstand toen de gids in de bramenstruiken en de brandnetels terecht kwam.

Aan het eind stond Sylvia Graansma de deelnemers op te wachten met haar dwarsfluit. Zachte muziek lokte de deelnemers  terug naar Op 't  Schroat. Het klonk prachtig in de nachtelijke stilte. Het was een koude wandeling dus warme chocolademelk met cake was een lekkere traktatie na de belevenis van de Nacht van de Nacht.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment