OLDEBROEK - Tien november is de nationale mantelzorgdag. Dit is een jaarlijks evenement waarbij mantelzorgers de erkenning krijgen voor hun waardevolle werk. In 2013 waren er in Nederland 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgden. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgden zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en deden dat langer dan 3 maanden. Het aantal mantelzorgers zal in de toekomst alleen maar toenemen gezien de huidige ontwikkelingen.

Niet vanzelfsprekend
Vaak combineren mantelzorgers deze mooie en intensieve taak met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun taak vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Daarom wordt de mantelzorger op donderdag 13 november door het Steunpunt Mantelzorg Oldebroek in het zonnetje gezet. U wordt als mantelzorger op donderdag 13 november 2014 vanaf 9.30 uur verwacht bij het Boerderijmuseum De Bovenstreek, Bovenstraatweg 10 te Oldebroek. Het programma begint om 10.00 uur en heeft als hoofdthema “Allemaal Verhalen”. Dit is tevens het thema van de nationale mantelzorgdag.

Inhoud
In het ochtendprogramma zal er aandacht zijn voor het vinden van een balans in het mantelzorgen. Hoe houd je het mantelzorgen vol als je ook nog graag tijd voor jezelf vrij wilt maken? Rixt Elzinga werkzaam bij Mindfit, onderdeel van het programma Depressiepreventie Noord Veluwe, zal een korte lezing houden met betrekking tot dit onderwerp. Aan de hand hiervan zullen we met elkaar aan de slag gaan.

’s Middags worden er drie verschillende creatieve workshops aangeboden. Het is mogelijk om uw verhaal uit te beelden door middel van de (1) schilderkunst. Deze workshop wordt verzorgd door Van Loon – Oldebroek. Ook vindt er een workshop (2) fotografie plaats welke verzorgd wordt door Ursula Fotografie. Tevens kunt u uw creativiteit uiten door middel van (3) houtbewerking, steigermateriaal, etc. Deze wordt verzorgd door DKW Oldebroek. Alles workshops hebben als centraal thema “allemaal verhalen”. Deze dag zal er ook voor de inwendige mens worden gezorgd.

Bent u mantelzorger, woont u in de gemeente Oldebroek en wilt u deze dag meemaken? Meldt u zich dan snel aan want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bij uw aanmelding dient u aan te geven aan welke workshop u wilt deelnemen. U kunt een eerste en een tweede voorkeur opgeven. Mocht de workshop van uw eerste voorkeur vol zijn, schuift u automatisch door naar uw tweede voorkeur. Voor meer informatie en aanmelding vóór 17 oktober 2014 kunt u terecht bij Steunpunt Mantelzorg Oldebroek. Tel. 06 464 33 489 of per mail b.zwolsman@stimenz.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment