cheque

OLDEBROEK - De Rabobank Noord Veluwe wil een betrokken bank zijn die midden in de samenleving staat. Daarom hebben ze onder andere het Rabofonds opgericht. Verenigingen en stichtingen kunnen hier aanspraak op maken.

Stichting Present Oldebroek heeft onlangs een aanvraag ingediend bij het Rabofonds. Als vrijwilligersmakelaar wil Stichting Present Oldebroek een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Zo krijgen groepen burgers de mogelijkheid om een zinvolle en goed bestede dag te beleven door zich onbetaald en op projectbasis in te zetten voor mensen die het minder hebben.

Mirjam Prins coördinator van Present Oldebroek: “Als stichting is het lastig om het hoofd boven water te houden. We zijn grotendeels afhankelijk van subsidies en giften, daarom wilden we heel graag iets doen aan onze zichtbaarheid. Als stichting naar buiten toe ons nog beter kunnen presenteren, maar ook voor de vrijwilligers die voor ons aan het werk zijn. Dat ze bijvoorbeeld een veiligheidshesje aankrijgen tijdens een buitenklus. Iets kleins, maar wel belangrijk.”

Henk Tromp werkzaam bij en ambassadeur van de Rabobank overhandigde Mirjam de cheque. “We willen graag iets terug doen voor de regio, daarom is destijds het Rabofonds in het leven geroepen. Een deel van de winst van de bank wordt gedeeld met de samenleving. De ledenraad, klanten uit de regio, bepalen met elkaar welke aanvraag steun krijgt uit het fonds. Wat we zo goed vinden aan Stichting Present is dat ze net als wij het verschil willen maken in de maatschappij. Ik vind het dan ook fijn dat we hen blij mogen maken met deze cheque!”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment