bieb

WEZEP - Linda Nordholt van Slank met Linda verzorgt op dinsdag 6 november een inspirerende avond over het thema voeding bij de bibliotheek in Wezep in MFC de Brinkhof. De inloop voor deze avond begint om 19.00 uur, de lezing begint om 19.30 uur tot ca. 22.00 uur. De kosten zijn € 3,50. Voeding is het thema van Nederland Leest, de bekende jaarlijkse bibliotheekcampagne.

Tips om zelf aan de slag te gaan
Linda Nordholt is gediplomeerd voedingsdeskundige en is bekend van haar kookboeken “De koolhydraatarme 30 dagen boost: de juiste balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten” en “Het koolhydraatbeperkte 60 dagen menu: van koolhydraatarm naar op gewicht”. Linda zal de avond vullen met kennis en advies over “Voeding, afvallen en gezondheid”. Zoals Nederland Leest ook aangeeft: “Tegenwoordig overlijden er meer mensen aan obesitas dan aan ondervoeding (Global Burden of Disease.) Wat doet al dat eten met ons en waarom worden sommige Japanners en Italianen zo oud? Rauwe vis, olijfolie? Waarom eten wij tegenwoordig zes keer zoveel van het ‘nieuwe gif’ (suiker) als onze grootouders? Is de Schijf van Vijf nog wel actueel en objectief genoeg?”

Linda zal het allemaal bespreken. Van de werking van deze suikers in het lichaam tot de effecten op de gezondheid en het alsmaar zwaarder en zieker worden van de bevolking. Denk bijvoorbeeld aan Diabetes Type 2. U verlaat de avond met een schat aan informatie en tips om zelf aan de slag te gaan met het aanpassen van het eetpatroon. Zonder diëten! En hoe u zelf het heft in handen kunt nemen voor een gezonder leven door middel van het eten van de juiste voeding.

Onderwerpen
Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Hoe anders we nu eten t.o.v. onze voorouders en wat we daaruit kunnen leren
  • Zijn we niet allen suikerverslaafd?
  • Hoe ontstaat deze suikerverslaving?
  • Wat zijn de effecten hiervan op ons gewicht en gezondheid?
  • Wat te doen om gezonder te gaan eten?
  • Is de Schijf van Vijf nog wel actueel?
  • Zijn vetten wellicht boosdoeners?
  • Moeten we allemaal op dieet of is er een andere manier om af te vallen en gezonder te worden?

Win een boek
Bezoekers maken kans om 1 van Linda’s boeken te winnen op deze avond. De avond wordt verzorgd met een hapje en een drankje geheel in de stijl van het thema Voeding. En uiteraard is er volop de gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook ontvangen bezoekers het cadeauboek van Nederland Leest.

Datum dinsdag 6 november 2018

Tijd 19:30 tot 22:00

Aanmelden kan HIER

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment