werk

WEZEP - Op zaterdag 1 november is het landelijke Natuurwerkdag. Iedereen die natuur en landschap een warm hart toedraagt kan een dagje meehelpen met poelen schoonmaken, bomen knotten, struiken planten en heide opschonen. Vorig jaar hebben ruim 14.000 vrijwilligers meegeholpen. Ervaring is niet nodig. Wel zin om de handen uit de mouwen te steken. Op www.natuurwerkdag.nl staan alle locaties en werkzaamheden. In de gemeente Oldebroek kun je aan de slag op de Wezepse Heide in Wezep. Doe ook mee. Meld jezelf, vrienden en familie aan voor een opknapbeurt in het landschap. Kijk voor tijdstip, (kinder)locaties, activiteiten en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl.

Landschap verbindt
Actief zijn in natuur en landschap is leuk, ontspannend en gezond. Steeds meer vrijwilligers zijn actief in het landschap. Zij vinden het leuk om anderen te laten zien en ervaren wat het vrijwilligerswerk inhoudt. Op deze veertiende Natuurwerkdag kan iedereen ook een dagje aan de slag in natuur en landschap. Het landschap knapt ervan op en (bedreigde) plant- en diersoorten kunnen weer vooruit.

Kom helpen op de Wezepse Heide

De Wezepse Heide is een gemengd heide- en bosgebied. Het is een waterwingebied en eigendom van waterbedrijf Vitens. In het gebied grazen Schotse Hooglanders.

We gaan de heide ontdoen van opkomende vliegdennen om de zo de heide in stand te houden. In het bosgedeelte gaan we mooie eiken vrijstellen door dunne bomen te verwijderen, vooral de opslag van kleine berken. Zo ontstaat meer openheid en krijgt de ondergrond meer licht. Zorg zelf voor passende werkkleding en stevige schoenen. En afhankelijk van het weer: regenkleding en laarzen. Wij zorgen voor gereedschap, werkhandschoenen, koffie, thee en lunch met soep! Op deze locatie zijn ook werkzaamheden die geschikt zijn voor kinderen jonger dan 12 jaar (onder begeleiding van ouders). Kinderen kunnen meehelpen met boompjes uittrekken of knippen.

Organisatie: Milieu- en Natuurvereniging Groentje en waterbedrijf Vitens.

Landschapsbeheer Nederland organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, De12landschappen en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), KNNV vereniging voor veldbiologie, A Rocha en de ANWB. De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment