ggd

OLDEBROEK - Donderdag 4 oktober hebben ruim 23 organisaties de handen ineengeslagen met als doel om NOG fittere en vitalere werknemers te bevorderen. Op het symposium ‘NOG Gezonder’ tekenden gemeenten, bouwbedrijven, onderwijs, zorg, politie en consultancy een zogenaamde ‘plechtige belofte’. Daarin beloven zij in te zetten op gezonde medewerkers. Samen bereiken zij zo al ruim 8000 medewerkers! Dat doen zij met ‘NOG Fitter en vitaler’, een initiatief van GGD Noord- en Oost Gelderland dat organisaties helpt bij het creëren van een gezonde werkvloer.

Investeren in gezonde medewerkers loont

Gezonde medewerkers zijn niet alleen creatiever, productiever en minder vaak ziek. Zij zitten lekkerder in hun vel, zijn blij met hun baan, minder snel gestrest en mentaal sterker. Zij dragen bij aan de opvoeding van hun kinderen of zorg voor hun ouders. Investeren in gezonde medewerkers loont.


Regionetwerk
GGD’en hebben een ‘wettelijke taak’ als het gaat om het bevorderen van de gezondheid van volwassenen. Maar dat kan de GGD niet alleen, dat kan de GGD alleen samen met gemeenten en organisaties. ‘NOG fitter en vitaler’ is dan ook een regionetwerk. Het 14e regionetwerk van Nederland ondersteund door ‘Alles is Gezondheid…’ onderdeel van het Nationaal Programma Preventie, dat in 2014 door de overheid is gestart.

NOG Fitter en Vitaler
NOG Fitter en Vitaler zet in op gezonde medewerkers. Met een groot netwerk van aangesloten partners, een mooie website en slimme mailings worden organisaties ondersteund om samen de werkvloer NOG gezonder te maken. NOG Fitter en Vitaler scheidt het kaf van het koren en houdt hen op de hoogte van campagnes, apps, interventies, weetjes, tips met betrekking tot een gezonde werkplek. Ook is er een gezonde werkvloer adviseur, bij wie organisaties terecht kunnen met vragen. De aangesloten partners kiezen zelf wat bij hun organisatie past en verspreiden dit naar eigen inzicht binnen hun organisaties. Het is dus een kwestie van samenwerking.  

Wilt u meer weten? Kijk eens op www.nogfitterenvitaler.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment