IMG 7494

WEZEP - Dinsdagavond 9 oktober 2018 zijn de verwijsborden naar een "openbaar toilet in de Huiskamer van Wezep" in het centrum van Wezep onthuld. Wethouder Bob Bergkamp onthulde samen met enkele leden van de klankbordgroep één van de 5 bordjes die in Wezep zijn opgehangen. De klankbordgroep Wezep is al sinds de oprichting bezig om een echt openbaar toilet te realiseren. Een woordvoerder geeft te kennen: ' Helaas gaat dat niet eenvoudig. Eerst werd verwezen naar samenwerking met de ondernemersvereniging Wezep. Die zien het belang van een dergelijk toilet niet in, ze mogen bij ons wel plassen, is de reactie. Ook de gemeente staat niet te juichen bij het idee van een vaste opstelling in het centrum, wat gaat het kosten en wie houdt het schoon wordt geopperd'.  

Foto's Alida Bosma

Ondanks de realisatie van een openbaar toilet in de Huiskamer, wil de klankbordgroep nog steeds graag een openbaar toiletgebouwtje realiseren in het centrum. 'De infrastructuur ligt er, de behoefte is er, ouderen, kinderen van winkelende ouders, invaliden van bijvoorbeeld IJsselvliedt en toeristen voorzien draagvlak. Middels een werkgroep van klankbordgroep, middenstanders, de Huiskamer en met hulp van inwoners zou het mogelijk moeten zijn om een beheersgroep te vormen,'aldus de klankbordgroep.

Voorlopig doet de gemeente het af met de 2e fase van de verbouwing van het Meidoornplein. Tot het echter tot realisatie komt van een echt openbaar toilet kan iedereen in de Huiskamer van Wezep terecht. Een 5 tal borden verwijst nu naar deze mogelijkheid.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment