Klompenpad1

OOSTERWOLDE - In Gelderland en Utrecht zijn inmiddels 110 Klompenpaden ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Landschap Erfgoed Utrecht. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk dwars door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers, zodat de wandelaar ook dit landschap optimaal kan beleven. Enkele inwoners uit Oosterwolde werken momenteel onder regie van Stichting Landschapsbeheer Gelderland aan de ontwikkeling van een nieuw Klompenpad in het buitengebied van Oosterwolde. Dit Klompenpad leidt de wandelaar met name via onverharde paden door het prachtige, afwisselende buitengebied van Oosterwolde.

 Hulp gezocht

Alle Klompenpaden worden onderhouden door vrijwilligers; enthousiaste bewoners die het leuk vinden om de route te controleren, de markering op orde te houden, het zwerfafval weg te halen en onverharde stukken beloopbaar te houden.

De groep vrijwilligers die dit pad rond Oosterwolde gaan nalopen, de markering controleren en beheren is op zoek naar versterking. Vindt u het leuk om buiten actief te zijn en zich samen in te zetten voor een bijzondere wandelroute, neem dan contact op met Martijn Grievink, projectleider Stichting Landschapsbeheer Gelderland, via m.grievink@landschapsbeheergelderland.nl of 026-3537444. Doet u ook mee?

De groep wordt door Stichting Landschapsbeheer Gelderland ondersteund met materiaal en gereedschap.

Het Klompenpad Oosterwolde wordt mede mogelijk door gemeente Oldebroek en de provincie Gelderland. Kijk voor meer informatie op www.landschapsbeheergelderland.nl of www.klompenpaden.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment