boek

OLDEBROEK - 'Ik heb zoveel meegemaakt, ik kan er wel een boek over schrijven...' Een veel gehoorde opmerking, maar het blijft meestal bij het vertellen van een korte anekdote uit iemands leven. Jammer, want al die ervaringen bij elkaar hebben veel invloed gehad op uw leven en op dat van uw kinderen.

Dat geldt niet alleen voor ouderen. Ook jongere mensen maken vaak dingen mee die de moeite waard zijn om te worden opgeschreven. Laat uw persoonlijke geschiedenis niet verloren gaan en laat anderen van uw ervaringen leren. Bovendien kan het vastleggen van uw verhaal uzelf helpen bij de verwerking van heftige gebeurtenissen of om tussentijds de balans op te maken. Humantas afd. Noordwest-Veluwe wil u erbij helpen.

Is dat de moeite waard?

Het maken van een levenboek is een zinvolle en aangename bezigheid, waardoor u erkenning krijgt voor wie u bent. Het project Levensboek biedt u de mogelijkheid om uw ervaringen in de juiste context in kaart te brengen.

Elk verhaal is uniek en de moeite waard. Haalt u bijvoorbeeld eens die oude foto's uit de doos op zolder waar niemand ze meer ziet en verwerk ze in uw verhaal.

Ervaar dat het maken van een levensboek niet oubollig is, maar gewoon ontzettend leuk!

Samen met betrokken vrijwilligers

De genoemde ondersteuning geschiedt door een deskundige vrijwilliger van dit speciale project van Humanitas. De vrijwilliger doet dit vanuit persoonlijke betrokkenheid.

Een vrijwilliger komt een aantal keer bij u langs en maakt samen met u een 'boek' waarvan u de vorm helemaal zelf bepaalt (gebonden, met foto's of weer heel anders).

Kosten

Aan het samen maken van het boek zijn geen kosten verbonden. Wilt u echter het uiteindelijke resultaat in gedrukte of geprinte vorm, dan komen de bijkomende kosten wel voor uw rekening. U krijgt vooraf altijd eerst een prijsopgave. De coördinator kan u er meer over vertellen.

Hoe bereikt u Humanitas?

Wanneer u ook een Levensboek wilt maken, kunt u zich telefonisch of per e-mail richten tot de coördinator van deze werkgroep.

U kunt met de coördinator een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Vervolgens zoekt de coördinator een bij u passende vrijwilliger. Ook als u zelf als vrijwilliger wilt helpen, kunt u contact opnemen met de coördinator.

Contact via de Coördinator :

E-mail : levensboek.nwveluwe@humanitas.nl
Telefoon : 06-36538438

De werkgroep is actief in de gemeenten Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Hattem, Heerde en Epe.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment