cdedf7df 50a0 4427 92ce 01d8dc21f2de

WEZEP  – Dansschool Bruinewoud kijkt met de deelname van twee teams, twee duo’s en vier solisten terug op een succesvol Nederlands Kampioenschap Streetdance/Hiphop. Het Nederlands Kampioenschap van de bond Soneo volgt op een aantal regionale voorrondes. Uiteindelijk wisten 26 dansers van Dansschool Bruinewoud voldoende punten te verzamelen voor deelname aan het NK op zondag 7 oktober in theater De Spiegel te Zwolle. 

Teams

Voor team B-unique van Dansschool Bruinewoud was deelname een primeur. Het team werd opgericht in 2017 en nam voor het eerst deel aan de competitie. B-unique miste op een enkele tiende punt het brons en behaalde een 4e plaats in de categorie First Contact Hiphop 10-13 jaar. Komend seizoen verhuist B-unique naar de categorie First Contact Hiphop 14-17 jarigen.

Het team B-united van Dansschool Bruinewoud promoveerde eind vorig seizoen naar de klasse In Between Hiphop 18+. Afgelopen zaterdag behaalde B-united met 28,25 punten het brons in deze klasse. De klasse In  Between Hiphop 18+ is de op één na hoogste klasse binnen het NK.

Duo’s en Solisten

Joyce den Besten en Noa van ’t Veen startten aan het NK met een 11e ranking in Duo All Styles 10-13 jaar en behaalden uiteindelijk een zevende plaats. In de hoogste leeftijdsklasse Duo All Styles behaalden Sandra Bos en Marcel Bruinewoud een vierde plaats uit 11 deelnemende duo’s. Marcel Bruinewoud maakte voor dit duo een choreografie bestaande uit hiphop, jazz, ballroom en latin. Demi, Fleur, Joyce en Justin namen als solist deel aan het NK Streetdance/Hiphop.

Dansschool Bruinewoud is bijzonder dankbaar voor de support die het kreeg van alle dansers bij Dansschool Bruinewoud, de ouders van deelnemende dansers en de sponsoren van B-unique. Audities voor deelname aan de teams B-unique (vanaf 12 jaar) en B-united (vanaf 18 jaar) vinden plaats op vrijdag 19 oktober. Vanuit deze audities worden de teams voor het wedstrijd seizoen 2019 samengesteld.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment