index

OLDEBROEK - Molen de Hoop in Oldebroek is vijfde geworden in de verkiezing van de BankGiro Loterij Molenprijsen. De molen heeft een bedrag toegekend gekregen van 4.370 euro. Molen De Lastdrager uit het Noord-Hollandse Hoogwoud is de winnaar geworden. Het geld voor molen De Hoop wordt besteed voor de realisatie van een olieslagwerk in de molen. Het publiek heeft de hele maand september de gelegenheid gehad een stem uit te brengen op één van de vijf genomineerde molens.

Reguliere bijdragen
De BankGiro Loterij Molenprijs werd uitgereikt tijdens het vierde Molenfeest. Tijdens dit jaarlijkse evenement vindt niet alleen de bekendmaking plaats van de winnaar van de Molenprijs. Daarnaast worden de reguliere bijdragen uit het Molenfonds officieel openbaar gemaakt. Dit jaar ontvangen in totaal 15 projecten 158.750 euro uit dit fonds.

Over het Molenfonds en de BankGiro Loterij Molenprijs
Met het Molenfonds legt vereniging De Hollandsche Molen een structurele financieringsbasis voor restauraties en onderhoud van de Nederlandse molens. Het fonds wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, die zich ook heeft verbonden aan de BankGiro Loterij Molenprijs, één van de publieksacties binnen het Molenfonds. Met de BankGiro Loterij Molenprijs laten beide organisaties zien dat molens een onmisbaar en belangrijk onderdeel zijn van het Nederlands cultureel erfgoed. De prijs stelt molens in staat een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment