26952106 1595194443906398 1322413387934045922 o

OLDEBROEK -In de regio Veluwe & Veluwevallei start de Stichting Herstelproces met een crisiskaartproject. De crisiskaart is een hulpmiddel ter grote van een bankpasje, die iemand kan inzetten om de omgeving of hulpverleners te laten weten hoe zij met hem of haar om moeten gaan op het moment dat zij in crisis zijn of dreigen te raken. De kaart is niet alleen bedoeld voor mensen met psychische problemen, maar kan ook goed ingezet worden bij mensen die te maken hebben met bijvoorbeeld dementie. Het zogenaamde “verwarde” gedrag dat mensen vertonen is namelijk niet alleen van toepassing op mensen die te maken hebben met de GGZ.

De Stichting Herstelproces is een onafhankelijke, door ervaringsdeskundigen geleide organisatie, die zich op meerdere manieren richt op het ondersteunen van mensen met een kwetsbaarheid. Het project wordt ondersteund door de verschillende zorginstellingen, -organisaties en gemeenten.

Om de crisiskaarten te maken worden er consulenten ingezet. Zij begeleiden de potentiele kaarthouder in het maken van de kaart. De consulenten zijn mensen die vanuit hun eigen opgedane ervaring anderen willen ondersteunen.

Voor het project is de stichting nu opzoek naar 12 mensen die opgeleid willen worden tot consulent. Het gaat in eerste instantie om de gemeenten Oldebroek, Nunspeet, Elburg, Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk en Barneveld.

Verwacht wordt van een consulent dat hij/zij kan putten uit eigen ervaring, dat er een zekere mate van stabiliteit is, hij of zij inzicht heeft in het eigen herstel en dit van afstand kan bekijken. Verder moet de consulent in staat zijn om te werken vanuit de aanvrager en niet zichzelf als leidraad neemt. De consulent moet over een bepaalde mate van mobiliteit beschikken en ook beschikbaar zijn om in andere gemeenten ingezet te worden.

Heb je interesse laat dit dan weten via het volgende mailadres: crisiskaartveluwe@herstelproces.nl. Voor meer informatie over de crisiskaart kun je terecht op www.herstelproces.nl of op www.crisiskaart.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment