ewaste foto

OLDEBROEK -  Tien basisscholen van de Noord-Veluwe nemen van 24 september tot en met 19 oktober deel aan de E-waste Race. Ze nemen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen. De groepen 6a en 7a van de Eben-Haëzerschool doen ook mee aan de race. De school hoopt dat u helpt om zoveel mogelijk apparaten in te zamelen.

Inwoners uit Oldebroek, Elburg, Wezep, Oosterwolde, 't Harde, 't Loo, Kampen en Zwolle kunnen hun afgedankte elektrische apparaten, zoals mobiele telefoons, opladers, haardrogers, dvd-spelers, stofzuigers, computers en dergelijke aanmelden op www.ewasterace.nl Kortom alles waar een stekker aan zit of een batterij in kan en wat past in een kliko. Dus geen wasmachines, koelkasten enz.

 Op de site kan er aangeven worden dat het bestemd is voor de Eben-Haëzer school. Op een vooraf afgesproken tijd worden deze dan aan huis opgehaald door de kinderen. De spullen kunnen uiterlijk 18 oktober opgehaald worden. Op de website wordt de score tussen de scholen bijgehouden. De winnende groep gaat op schoolreis naar Nemo Science Museum in Amsterdam.

De E-waste Race is leerzaam en draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen. Bovendien kunnen onderdelen van de elektrische apparaten hergebruikt worden, zodat er minder grondstoffen uit de aarde gehaald hoeven te worden. Bovendien maakt de E-waste Race recyclen makkelijk en leuk. De E-waste Race in deze regio is een initiatief van de zes gemeenten Noord-Veluwe:  Oldebroek, Elburg, Harderwijk, Putten, Ermelo en Nunspeet.

ewaste fotos

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment