DSCF4050

NOORDEINDE - Dit jaar wordt voor de 4e keer het kunstweekend Eigenheimers georganiseerd. In deze 3 dagen wordt een expositie gehouden van kunst gemaakt door (oud-) inwoners van Noordeinde. Deze expositie wordt gehouden in dorpshuis ‘t Noorderhuukien en is gratis toegankelijk. Op donderdagavond 11 oktober wordt de expositie geopend door wethouder en 1e loco-burgemeester Liesbeth Vos- van de Weg. Op vrijdag is tevens de expositie te bezichtigen. Op de zaterdag is het voor jong en oud mogelijk deel te nemen aan verschillende workshops. Verder zal er door een aantal inwoners muziek ten gehore worden gebracht.

De expositie vind om de 2 jaar plaats en het aantal deelnemers groeit met de jaren. Op dit moment hebben zich al ruim 30 personen opgegeven. Ook deze editie zal Paula de Ruiter in samenwerking met de juf(fen) en vrijwilligers weer een workshop houden voor de basisschool jeugd uit Noordeinde. De resultaten hiervan zijn tevens op de expositie te bezichtigen.

De naam van de expositie Eigenheimers "kunst van eigen bodem" komt van de aardappel die in de Flevopolder (aan de overkant Veluwemeer) gewonnen wordt. Voorheen was dit de Zuiderzee welk het afgelegen dorp Noordeinde teisterde met overstromingen. De buitenwereld was ver weg en de Noorders moesten het dan ook met elkaar "rooien". Dit maakte de inwoners van Noordeinde zelfredzaam en eigenzinnig. Deze “roots” zijn tot de dag van vandaag nog kenmerkend voor de “Noorder”.

De openingstijden van het dorpshuis tijdens de expositie zijn;

-donderdag 11 oktober:         18.00-21.00uur

-vrijdag 12 oktober:                18.00-21.00uur

-zaterdag 13 oktober:            10.00-17.00uur

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment