DSCF1364

OLDEBROEK - In Oldebroek vond  zaterdag 29 september de prijsuitreiking plaats van de Talter Cultuurprijs.  De winnaar is geworden Leida Meuleman uit IJsselmuiden. Voorzitster van kunstgroep de Talter, Rita Dokter heette iedereen welkom en zei verheugd te zijn met de  46 werken die waren ingebracht. Ze was ook blij met de 6 juryleden die voor de moeilijke taak stonden om alle werken te beoordelen. Verder  bedankte ze Cor  Zwemmer van Art Supply uit Elburg voor het beschikbaar stellen van de prijzen en Willem Bultman uit Oldebroek voor het schenken van de eerste prijs, een bronzen beeldje dat een figuur verbeeldt op een schommel (talter) dat symbool staat voor iemand die zich afzet om hogerop te komen.  Vervolgens nam Ewald  Weijers uit Eerbeek het woord over.  Hij vertelde alles over het ontstaan van het papier en over het ambachtelijk papier scheppen.

Foto's Jan van de Pol

Vervolgens maakte Rita  bekend dat er dit jaar voor de eerste keer een eervolle vermelding werd uitgereikt aan Linda  van der Waal uit Lelystad voor haar perfect getekende pastel tekening “Cheetah “. Juryleden  Willem Bultman en Marlies van de Veer gaven een  korte toelichting op het werk van de prijswinnaars, ook nog aangevuld door de winnaars zelf.  De eerste prijs ging naar Leida Meuleman, haar met acrylverf geschilderde  schilderij “ Alleen in Liefde ” was volgens het juryrapport:  Intuïtief geschilderd en smaakte naar meer ! De tweede prijs ging naar Ans Tuitel uit Kampen met haar aquarel “Landschap".  Fred Bosklopper uit Reeuwijk won met het bijzondere schilderij “Gezicht” de derde prijs. De aanmoedigingsprijs ging naar Liesbeth Busch uit Biddinghuizen met haar schilderij “ Verdriet  “ met ecoline en inkt gemaakt.

De expositie van alle deelnemende schilderijen,  aangevuld met papierkunst van Gerri Raap uit Nunspeet  in de vitrinekasten,  is nog te zien t/m 26 november 2018 in Kulturhus de Talter in Oldebroek.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment