mee

OLDEBROEK - Vanaf 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor een groot aantal zorgtaken. Om de overdracht van zorgtaken zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen, is het van belang dat de gemeente de cliënten en hun vragen goed leert kennen. Daarom biedt MEE Veluwe politici, bestuurders, en ambtenaren tijdens de Gelderse Week van de Jeugdzorg een bestuurlijke stage aan. Ze kunnen bijvoorbeeld een dagje meedraaien tijdens een huisbezoek aan cliënten met een beperking, om zo ervaringen op te doen en contacten te leggen.

Zo veel mogelijk eigen kracht stimuleren, sociale netwerken versterken, preventieve oplossingen bieden, ondersteunen met zo min mogelijk zorg en zo hoog mogelijk resultaat; het zijn thema's die actueler dan ooit zijn. “Ons dagelijkse werk, al meer dan 10 jaar lang”, vertelt MEE Veluwe bestuurder Simone van Ruth met enige trots. “We geven politici, bestuurders en ambtenaren dan ook graag een kijkje in de keuken van MEE Veluwe door ze een bestuurlijke stage aan te bieden. Door in de praktijk mee te lopen met een consulent bijvoorbeeld. Een mini-masterclass rondom één van onze methodieken, Sociale Netwerk Versterking, behoort ook tot de mogelijkheden.”

MEE als kenniscentrum
MEE Veluwe is er voor mensen die ten gevolge van een kwetsbaarheid of beperking gehinderd worden in het naar vermogen meedoen in de samenleving. MEE biedt ondersteuning op alle levensgebieden en in alle levensfasen. “Onze vraagverhelderende gesprekken kunnen het verschil maken tussen wat iemand in eerste instantie denkt nodig te hebben en wat werkelijk een passende oplossing is. Door mensen te laten onderzoeken waar hun mogelijkheden liggen helpen we hen te ontdekken dat een handicap lang niet altijd een beperking hoeft te zijn.

Door de jarenlange ervaring in “gekanteld werken” fungeert MEE tevens als kenniscentrum voor andere organisaties”, vervolgt Van Ruth. ”We willen onze integrale aanpak om kwetsbare mensen preventief te ondersteunen nu ook met politici delen en vertellen graag over de meerwaarde van onze onafhankelijkheid.”

De Gelderse Week van de Jeugdzorg vindt plaats in de week van 15 t/m 21 november.

Aanmelden voor een bestuurlijke stage bij MEE Veluwe kan via de website geldersejeugdzorgstages.nl of door te bellen met MEE Veluwe via (055) 526 92 00.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment