IMG 7869

HATTEM/WEZEP - Komende vrijdagavond 28 en zaterdag 29 september wordt er een grote regionale kleindierenshow gehouden in het ruitersportcentrum van het Hippisch Centrum Hattem aan het Vijzelpad 112 in Hattem. De IJsselvliedtshow is voor  kleindierliefhebbers een begrip op de Noord-Veluwe. Dit jaar wordt al weer de 27 editie georganiseerd door de vereniging Nut en Sport Wezep en omstreken. De belangstelling is dit jaar bijzonder groot. Er zijn 542 dieren ingeschreven, en dat zijn er liefst 40 meer dan vorig jaar. Bij de grote hoenders zijn er onder meer Welsumers en een Auraucana. Deze laatste legt groene en blauwe eieren. Bij de dwerghoenders een grote collectie zeldzame oude belgische krielenrassen, zoals de Bosvoordse baardkrielen en de Basette. Verder zijn er Serama’s, Japanse kwartels, Indische Loopeenden en sierduiven te bewonderen. En natuurlijk ook cavia’s en diverse  konijnenrassen, zoals de Vlaamse Reus, Groot Chinchillla, de Havana, de Thrianta , de Rexdwerg en kleurdwergen.

Alle geëxposeerde dieren zijn door een dierenarts gezond verklaard, en zijn ingeënt tegen ziektes als vogelpest (kippen en eenden) en RHD (konijnen).

Op vrijdag worden de dieren op raskenmerken beoordeeld door erkende keurmeesters die elk dier punten toekent. De dieren met de meeste punten komen in aanmerking  voor fraaie prijzen.

De prijsuitreiking is vrijdagavond 28 september om 19.00 uur. Vanaf 19.15 uur is de tentoonstelling open voor publiek. Ook zaterdag 29 september is de show open, en wel van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis en voor de kinderen is er een hoek ingericht waar konijnen kunnen worden geknuffeld.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment