IMG 6466

WEZEP - In aanwezigheid van wethouder Vos heeft mevr. Nitrauw, de taalpuntdocent voor de gemeente Oldebroek, in Bibliotheek Wezep certificaten uitgereikt aan nieuwe taalvrijwilligers. Wethouder Vos benoemde het belang van de taalvrijwilligers bij het bestrijden van laaggeletterdheid en hoe fijn het is dat deze mensen vrijwillig de training hebben gevolgd en nu willen gaan begeleiden. Mevrouw Nitrauw, de taalpuntdocent, vertelde over het enthousiasme waarmee deze groep de training heeft gevolgd.

Foto's Alida Bosma

De nieuwe taalvrijwilligers vinden het belangrijk om volwassenen te helpen om beter te leren lezen, schrijven of spreken. Ze hebben de afgelopen maanden bij het Taalpunt een training van vier dagdelen gevolgd. Zoals een taalvrijwilliger zei: ‘Het is hartstikke leuk om iemand te kunnen helpen en ikzelf leer er ook van.’

Passend bij wat iemand wil leren

Bij een Taalpunt kan iedereen terecht die beter wil leren lezen en schrijven. Bij het Taalpunt wordt gekeken wat iemand wil leren en daar wordt een passende cursus, taalgroep of taalvrijwilliger bij gezocht.

Taalpunten zijn belangrijk bij het bestrijden van laaggeletterdheid. Hierbij werken de Bibliotheek, gemeente, de stichting Lezen en Schrijven, welzijnsorganisaties en andere partners samen.
In de Bibliotheken in Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Vaassen, Wapenveld en Wezep is een Taalpunt aanwezig. Zie voor meer informatie www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/educatie/taalpunt.html

Nieuwe taalvrijwilligers zijn welkom, zij kunnen voor informatie en aanmelding contact opnemen met de Taalpuntdocent in hun gemeente.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment