cjgoldebroek

OLDEBROEK  - 'De wens was om samen een gezin op te bouwen. We wilden allebei kinderen, alleen is uiteindelijk alles anders verlopen'.Op de ‘Dag van de echtscheiding’ besteden de CJG’s op de Noord-Veluwe extra aandacht aan wat er allemaal bij komt kijken wanneer er sprake is van een echtscheiding. Op 14 september liggen er bij de CJG’s gratis folders/flyers en brieven aan ouders/familie en leerkrachten van Villa Pinedo. Je mag ze gerust meenemen voor jezelf of uitdelen aan iemand waarvan je vermoedt dat diegene het goed kan gebruiken.

 Er zijn veel factoren die meespelen waardoor een relatie anders verloopt. De geboorte van de kinderen, stress, familiegebeurtenissen, eigen problematiek…. noem maar op. Dit heeft allemaal invloed op jezelf en op je gezin. Regelmatig komt het voor dat ouders uit elkaar gaan en ontstaat er een zoektocht hoe je vanuit je ouderrol met elkaar blijft zorgen voor de kinderen.

Gelukkig zijn er heel wat situaties waarin ouders en kinderen elkaar weten te vinden en aandacht kunnen hebben voor elkaars emoties. Toch gebeurt het regelmatig dat ouders en kinderen er niet goed uit komen. Dat de pijn te veel is en dat er vervelende situaties ontstaan. Situaties die ook schadelijk zijn voor de kinderen en uiteindelijk voor iedereen.

Het  CJG krijgt steeds vaker te maken met scheidingssituaties die al langere tijd niet prettig verlopen. Ouders die niet meer met elkaar in contact zijn vanwege de onderlinge ruzies. Kinderen die tussen de strijd van ouders komen te staan. Soms zijn ouders al zo ver dat er rechtszaken lopen.

Neem op tijd stappen om erger te voorkomen. Voor jezelf, voor elkaar en vooral voor je kinderen.

Goed om te weten:

· Wanneer je als ouder of als kind vragen hebt, of ondersteuning wilt bij een scheiding, dan kan je altijd contact opnemen met het CJG. Ze kunnen je verhaal aanhoren, met je meedenken en tips meegeven.

- Vanuit het CJG worden er groepstrainingen aangeboden die helpend kunnen zijn voor zowel kinderen als ouders die in een dergelijke situatie zijn beland.
Alles is anders voor kinderen.
Een nieuwe balans na (echt)scheiding voor ouders

- Op de site van Villa Pinedo www.villapinedo.nl is er veel informatie te vinden voor kinderen en jongeren. Je kunt daar terecht met allerlei vragen en je zelfs een buddy krijgen die naar jouw verhaal luistert. Ook kun je jezelf als buddy opgeven.

- Voor ouders is er op de site ook veel informatie te halen. Denk bijvoorbeeld aan tips hoe om te gaan met je kinderen in bepaalde situaties.

- Heb je zelf goede ideeën/behoefte of weet je wat voor vragen er leven in je eigen omgeving omtrent dit onderwerp en je wilt hier iets mee doen. Voel je vrij om contact met het CJG op te nemen. Zij kunnen altijd meedenken.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment