Klompenpad Het Vreepad IMG 9927

OLDEBROEK - Mede omdat ’Europa’ het thema van de Open Monumentendag 2018 is richt het Boerderijmuseum (Bovenstraatweg 10A in Oldebroek) zich zaterdag 8 september van 10.00 tot 16.00 uur op klompen, ook wel boerenschoenen genoemd. Eén van de onderdelen waar de initiatiefnemers tijdens Open Monumentendag aandacht voor vragen is het sinds december 2015 bestaande klompenpad Het Vreepad, een rondwandeling van totaal 16 kilometer door het buitengebied tussen Oldebroek en Wezep.

Het Vreepad maakt deel uit van een landelijk routenetwerk van Klompenpaden. Klompenpaden zijn rondwandelingen die zoveel mogelijk over historische trajecten gaan en over onverharde paden via boerenland en landgoederen. De wandelaar is te gast bij de eigenaren van de landgoederen, weilanden en natuurterreinen waar het Klompenpad doorheen loopt. Op deze manier kunnen zij genieten van al het moois dat het buitengebied te bieden heeft.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Landschap Erfgoed Utrecht ontwikkelen de Klompenpaden samen met de lokale gemeenschap. Doordat inwoners intensief betrokken zijn bij de realisatie van het pad, helpen zij graag mee bij het schoonhouden en onderhouden van het pad. De vrijwilligers zijn aangesloten bij SLG en worden ondersteund met materialen zoals bewegwijzeringsbordjes en gereedschap.

De financiering van Het Vreepad in de gemeente Oldebroek is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, gemeente Oldebroek, Regio Noord Veluwe, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij.

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is te koop bij het startpunt Boerderijmuseum de Bovenstreek aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek, Landal Landgoed 't Loo, Gasterij De Zeuven Heuvels in Wezep, Top1Toys en de VVV-kantoren in de regio.

De route is in beide richtingen gemarkeerd met rode klompjes. Honden zijn niet toegestaan op de Klompenpaden, omdat zij het vee en wild kunnen verstoren.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment