auto

HATTEMERBROEK - Medio augustus starten de werkzaamheden voor de uitbreiding van een geavanceerd camerabeveiligingsproject op het bedrijvenpark H2O. Het doel is om de bestaande beveiligingsmaatregelen op te schalen om hiermee criminele activiteiten vroegtijdig te signaleren. De samenwerking met I-Watch (een Publiek Private Samenwerking tussen politie en particuliere beveiliging) resulteert in een adequate beveiliging van alle toegangswegen tot het bedrijvenpark met ANPR (kentekens) en hoogwaardige Overzichtscamera’s. De bijbehorende software zorgt voor een content- en gedragsanalyse met andere aangesloten regionale bedrijventerreinen op de toezichtruimte van I-Watch in Zwolle.

Door de aantrekkende verkoop van de kavels beschikt de Coöperatieve Vereniging Parkmanagement U.A (CoVer) H2O over voldoende middelen om het reeds geplande cameraproject te realiseren.

Cameraplan 2018.

In samenwerking met Camerabewaking Nederland B.V. (camera hardware), I-Watch (PPS politie/toezichtruimte), NKM (glasvezelaansluiting) en de Veluwse Beveiliging zullen 9 cameraposities voor ANPR (kenteken) en Overzichtscamera’s worden geplaatst. De camera’s worden aangesloten op H2O Breednet dat op het terrein aanwezig is en worden via een cameraswitch en een snelle Gigabyte verbinding gekoppeld aan de toezicht ruimte van I-Watch. Dat zorgt voor glasheldere camerabeelden.

Parkmanagement hanteert voor de camerabeveiliging op het bedrijvenpark H2O de volgende maatstaven:

  1. Het bedrijvenpark beschikt over het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)
  2. Het bedrijvenpark beschikt over glasvezel
  3. Alle bedrijven nemen verplicht deel aan de collectieve beveiliging
  4. Het collectieve beveiligingsbedrijf Veluwse Beveiliging neemt deel aan het Convenant Gegevensuitwisseling met de politie Veluwe Noord
  5. De collectieve beveiliging wordt uitgevoerd met elektrische surveillance voertuigen
  6. Alle gebouwen beschikken over camera’s met een directe doormelding van beelden naar het collectieve beveiligingsbedrijf.
  7. Alle gebouwcamera’s zijn aangemeld bij het politieproject Camera in Beeld
  8. Alle toegangen tot het bedrijvenpark beschikken over ANPR camera’s met content- en gedragsanalyse met een directe doormelding naar I-Watch
  9. Het bedrijvenpark beschikt over een Convenant Camerabeveiliging met de gemeente.

Het bestuur is zeer content met deze uitbreiding, waardoor de hoogwaardige uitstraling van het bedrijvenpark ook op dit onderdeel is geborgd. Het zal zeker ook een positief effect hebben op toekomstige bedrijven die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.

John Hommersom RSE, bedrijvenparkmanager H2O, stelt dat dit beveiligingsconcept, door de brede samenwerking met de politie/particuliere beveiliging, als uniek kan worden gezien. De collectieve beveiliger heeft de mogelijkheid om camerabeelden van de bedrijven in het voertuig of via smartphone te beoordelen. Alle toegangen tot het bedrijvenpark incl. de algemene ruimte worden gemonitord door de toezichtruimte van I-Watch. Het achteraf bekijken van camera informatie (“Uitzending Gemist”) of het direct matchen van kenteken informatie met de politie maken het verschil. Dit is collectieve beveiliging op het hoogste niveau. Of de andere bedrijventerreinen zich willen aansluiten, is de vraag. Omdat alle bedrijven op H2O verplicht meedoen aan de collectieve terreinbeveiliging en deze de noodzaak tot het optimaliseren van de camerabeveiliging inzagen, ging de besluitvorming erg voorspoedig.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment