IMG 3138

OLDEBROEK - Tijdens het Oogstfeest bij het Boerderijmuseum zijn de kleindiersportverenigingen Sport Veredelt Oldebroek e.o. en Nut en Sport Wezep e.o. weer present met een gezamenlijke stand. Daarin staan tentoonstellingskooien met verschillende rassen krielkippen en grote kippen, konijnen en sierduiven. Dieren die vroeger op de boerderij werden gehouden voor vlees en eieren. Er bestaan tientallen rassen, van groot tot klein, die tegenwoordig worden gefokt voor de sier. Fokkers wedijveren met elkaar op tentoonstellingen om de fraaiste dieren van elk ras. Ook in Oldebroek en Wezep zijn er mensen die deze sport beoefenen.

Een selectie van deze rassen wordt getoond tijdens het Oogstfeest. Zo zijn er dit jaar onder meer een New Hampshire groot hoen, Hollandse krielen, Serama’s, een Vlaamse Reus konijn, een Hollander konijn en een Modena Sierduif. Ook dit jaar is er weer een prijsvraag. Bezoekers aan de stand kunnen het gewicht raden van een Zwarte Nieuw Zeelander konijn. Deelname is gratis. De winnaar krijgt een VVV-bon.

Het Oogstfeest wordt gehouden op zaterdag 11 augustus van 10.00 tot 16.00 uur bij het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg in Oldebroek.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment