oogst

OOSTERWOLDE - Dit jaar wordt er voor het eerst een Oogstdag rond de woning van Dirkje en Aalt van den Hul georganiseerd. Dirkje en Aalt wonen aan de Zuidwendigeweg 9 in Oosterwolde (bij velen beter bekend als "de Trutjeshoek”) en hebben de afgelopen jaren enkele hectare aan grond rond hun woning aangekocht. Deze grond is gebruikt door Aalt om er oude gewassen op te laten groeien zoals: boekweit, rogge, gerst en diverse soorten biologisch geteelde aardappelen.

Op zaterdag 25 augustus zullen de gewassen op traditionele wijze worden geoogst, bijvoorbeeld door het dorsen van het graan met een "ouderwetse" dorsmachine. Ook kunnen de deelnemers met hun "oude" machines zelf maaien, schudden, persen, ploegen etc. Om 10.00 zal de opening worden verricht door burgemeester van Kampen, dhr. Koelewijn.

Tot 17.00 uur kunnen bezoekers, geheel kosteloos, genieten van een mooi aanbod waaronder er in het bijzonder aandacht gegeven gaat worden aan de bij: er komt een imker met een speciaal op kinderen gericht programma.

Daarnaast zal het MEC, (Mechanisch Erfgoed Centrum uit Dronten), aanwezig zijn met diverse oude machines. Bierliefhebbers uit Zwolle zijn aanwezig met hun verhaal én product: het bier Axes Castellum, gebrouwen van gerst.

Er is een kinderspeelplaats met oude spelen, hooibalen, een dierenweide een springkussen, etcetera en een plek voor catering waarbij bv. hamburgers verkocht gaat worden. Ook zullen er kraampjes komen waar diverse spullen en lokale producten aangeboden worden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment