21687936 2007889939227132 839498974491570979 n

DRONTEN/OLDEBROEK - Elk jaar zijn er in juni en augustus twee muziekevenementen bij Walibi. De Raad van State was twee jaar geleden akkoord met de gestelde geluidsnormen in de vergunning van de gemeente Dronten. Inwoners van omringende gemeenten hebben toch last van de evenementen. Tijdens Defqon 2018 zijn er geluidsmetingen gedaan. De gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek laten tijdens Lowlands opnieuw metingen doen. U kunt daarbij helpen.

Overlast doorgeven
Als u overlast ervaart tijdens het evenement kunt u dit meteen melden via WhatsApp en per sms op nummer 06 82 66 35 75 (u kunt niet bellen). Geef daarbij de mate van overlast, uw adres en postcode door. Hiermee krijgt de geluidsdeskundige ter plaatse beter inzicht in de geluidsoverlast. U krijgt geen reactie op uw melding. Een klacht kunt u doorgeven bij de gemeente Dronten.

Verwerking meetresultaten
Met de meetresultaten bekijken we of de vergunningsvoorschriften zijn nageleefd. De meldingen worden anoniem verwerkt. Ook onderzoeken we of de vergunningsvoorschriften voldoende bescherming bieden en of ze nog voldoen aan de best beschikbare technieken. De uitkomsten hiervan bespreken we met de gemeente Dronten, Walibi en de organisatie van de betreffende evenementen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment