veldheem

WEZEP - Vrijdag 10 oktober om 13.00 uur opende Wethouder Liesbeth Vos van de gemeente Oldebroek Het nieuwe Veldheem aan de Klinkenberg in Wezep. De afgelopen jaren hebben de provincie Gelderland en de gemeente Oldebroek zich actief opgesteld in het stimuleren van lokale samenwerking op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Sinds 2004 hebben zes partijen samen gewerkt aan de ontwikkeling van het woonservicegebied Wezep; Gemeente Oldebroek, ouderenzorgorganisatie Viattence, Careander, Icare, Senioren Wezep Oldebroek en woningcorporatie deltaWonen. Het nieuwe Veldheem is een van de resultaten van deze samenwerking.

Kijk HIER voor een fotoreportage van Alida Bosma

In het nieuwe Veldheem wonen inmiddels cliënten van Viattence, veelal ouderen met een lichamelijke beperking of dementie en cliënten van Careander met een verstandelijke beperking. Voor Viattence Vitaal is een behandelruimte beschikbaar voor bijvoorbeeld fysiotherapie, ergotherapie of logopedie en Viattence Thuiszorg heeft een kantoor in het pand. De Ontmoeting, een ruimte die door deltaWonen ter beschikking is gesteld, wordt zoals de naam zegt de “Ontmoetingsplek” van de hele buurt, voor koffie en thee, een kaartavond, spelletjesavonden of creatieve activiteiten.

Na de feestelijke opening was er een informatiemarkt “Gewoon Gemak” in Het nieuwe Veldheem met informatie over zolang mogelijk veilig en zelfstandig wonen. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment