drone

REGIO//OLDEBROEK  - Met twee uitverkochte programmeerworkshop en hele enthousiaste gezichten bij de eerste drone cup is de Summerschool van de Bibliotheek Noord-Veluwe deze week goed van start gegaan. In Wapenveld en Vaassen leerden kinderen vanaf 6 jaar programmeren met Blue Bot robotjes en daarnaast konden ze met de MakeyMakey een pc aansturen via een banaan, een komkommer en ander fruit. Beide workshops waren al ruim van te voren volgeboekt. De enthousiaste kinderen waren druk bezig en de tijd vloog om, voor ze het in de gaten hadden was de les voorbij.

In Hattem was vrijdagmiddag de eerste drone cup een groot succes voor de aanwezige jongeren. Ze bouwden een parcours waar met minidrones gevlogen werd en zagen een demonstratie met een grote drone. Bij de drone race bleek het nog heel lastig om de minidrones het parcours te laten afleggen, de aanmoedigingen waren welkom.

De komende vakantieweken staan er nog meer summerschool activiteiten op de planning, het programmeren met de Blue Bot robotjes en werken met de MakeyMakey is  nog in ’t Harde(25/7) en Oldebroek (27/7), er zijn drone cups in Elburg (23/7), Wezep (24/7), Epe, (25/7) en Heerde (27/7).

Daarnaast wordt er geprogrammeerd met FischerTechnik vanuit de roboc@r in Epe (30/7 en 13/8), Heerde (1/8 en 15/8), Wezep (3/8, andere datum al vol), Hattem (7/8 en 21/8) en Elburg 9/8 en 23/8).

Het laatste onderdeel van de Summerschool is Handlettering, op 27 juli in Epe en op 24 augustus in Elburg en Wezep zijn nog plaatsen beschikbaar, Wapenveld is al volgeboekt.

Voor meer informatie en aanmelden zie www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/summerschool

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment