zomerKnipsel

OLDEBROEK - Twee dagen vol sportactiviteiten bezorgden dertig kinderen een geweldige start van de zomervakantie tijdens het Goed Bezig zomerkamp. Op maandag 16 en dinsdag 17 juli deden zij onder leiding van de combinatiefunctionarissen van Goed Bezig Oldebroek tal van sportieve activiteiten in de gemeente. Dit zorgde voor veel vrolijke gezichten!

Niet op vakantie

Het kamp richtte zich op kinderen in de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar die geen vakantie kunnen bekostigen of mantelzorger zijn. Gezinnen die hiervoor in beeld waren kregen hiervan persoonlijk bericht en hadden een aantal weken om zich in te schrijven. De laatste plekken gingen naar enkele geluksvogels die er snel bij waren toen de open inschrijving begon. “We hebben via alle bij ons bekende kanalen geprobeerd om de juiste doelgroep te bereiken. Gezien het enthousiasme en de inschrijvingen is dit goed gelukt.” Aldus Yvo Oostra, vanuit de organisatie van Goed Bezig.

Activiteiten
Het kamp begon met kennismakingsspelen, waarna de groep met de fiets naar Landgoed ’t Loo ging. Hier stond de kinderen een heel programma te wachten met onder andere bowlen, midgetgolf, archery tag en als klap op de vuurpijl een half uur op het nieuwe aqua parc.

Dag twee begon met  lasergamen en een stunt- en circus workshop. Na een stevige lunch werd de fietstocht naar Zwembad de Veldkamp ingezet, waar lekker werd gezwommen en genoten van de zon! De dag werd afgesloten met een gezellige barbecue.

Sanne Visser (Goed Bezig Oldebroek) is enthousiast over het kamp: “Na het succes van vorig jaar zijn we er weer in geslaagd om een mooi programma samen te stellen voor de kinderen. De groep kinderen was geweldig en het weer zat ook mee. Een heerlijk begin van de vakantie!’’

Gave start

Moe maar voldaan gingen de kinderen na twee dagen vol activiteiten terug naar huis. Ze kunnen, ook zonder op vakantie te gaan, terugkijken op een gave start van de zomervakantie en er over vertellen als ze weer op school zijn! “Ik vond het een super leuk kamp, alle activiteiten waren leuk om te doen en het was erg gezellig met elkaar. Ik vond het lasergamen het leukst om te doen, maar ook het aqua parc was leuk. Ik hoop dat ik volgend jaar weer mee mag doen.” Aldus één van de deelnemers.


De activiteiten werden mogelijk gemaakt door de gemeente Oldebroek en door het scherpe aanbod van Landgoed ’t Loo en zwembad de Veldkamp. Daarnaast verzorgde Plus van den Hoven gezonde tussendoortjes. Door hun bijdrage hebben 30 kinderen een onvergetelijk begin van de vakantie gehad.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment