Opening  Eigenheimers 2

NOORDEINDE - Ruim 25(!) deelnemers hebben meegedaan bij de expositie Eigenheimers 2, kunst van eigen bodem, gehouden in het dorpshuis ’t Noorderhuukien. Deze expositie was onderdeel van de agenda Cultureel Nazomeren in de gemeente Oldebroek. De knusse en professionele inrichting van deze expositie, het hoge niveau, de diversiteit van de kunstwerken en de verschillende workshops werden door de vele bezoekers erg gewaardeerd.

Het bijzondere aan deze expositie Eigenheimers 2 “kunst van eigen bodem” is dat de schilderkunst, fotografie, beeldende kunst en overige vormen van kunst afkomstig is van de (ex-) Noordeindenaren zelf. Dit gaf deze exposite nog eens een extra dimensie.

De naam Eigenheimers, komt van de aardappel die gewonnen wordt in de polders aan de overkant van het Veluwermeer. Dit was voorheen de Zuiderzee welk het afgelegen dorp Noordeinde teisterde met overstromingen. De buitenwereld was ver weg en de Noorders moesten het dan ook met elkaar rooien. Dit maakte de bewoners van Noordeinde zelfredzaam en eigenzinnig, dus Eigenheimers.

De opening werd op donderdag 3 oktober door Johan Neevel verricht. Hij kreeg van de werkgroep een gouden aardappel ambtsketting omgehangen en werd daarmee voor de komende 3 dagen “burgemeester” van deze expositie. Vervolgens kreeg hij van de jeugd nog zelf gemaakte aardappelfiguurtjes overhandigd. Johan was verrast door het hoge aantal bezoekers bij deze opening en sprak zijn bewondering uit over de vele prachtige werken. Tevens gaf hij zijn lof dat ook de jeugd op een leuke manier erbij was betrokken. Op de basisschool zijn workshops van schilderen en druktechniek gegeven waarvan de resultaten op de expositie te bezichtigen waren.

Na de toast met echte- en kinderchampagne werd er nog Eigenheimer-friet in puntzakken uitgedeeld. In totaal is er 10 kilo friet uitgedeeld in zakjes van 120 gram. Zo wist de organisatie tevens het bezoekersaantal bij de opening.

Op de zaterdag werden ook workshops gehouden met het door vouwkunst maken van fraaie tasjes, het pottenbakken en het maken van een boekenlegger d.m.v. druktechniek. Aan deze workshops werd door vele enthousiaste kinderen, maar ook volwassenen deelgenomen. De expositie zou zaterdag om 20.00uur afgelopen zijn, maar rond die tijd was het nog steeds erg gezellig in het dorpshuis op het Noordeinde.

De werkgroep bestaande uit; Paula de Ruiter, Anna Kloth, Engeltje van den Brink, Ruth van Exel en Hans van de Wetering hebben al besloten dat wat hen betreft er over 2 jaar weer een expositie gehouden gaat worden. Deze zal dan zeer waarschijnlijk Eigenheimers III gaan heten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment