Bakkerijmuseum

WEZEP -  Feest is ook … bakken en alle groepen van de Oranjeschool hebben tijdens de kinderboekenweek lekkere taarten gebakken.

Groep 1/2 bakte appelflappen én er werd een soesjestaart gemaakt! Heerlijk met chocola, alles aan elkaar geplakt. Groep 3/4 maakte in groepjes kwarktaarten. De recepten werden al helemaal zelf gelezen. Feesthoed op, kaarsje op je punt en …smullen maar!

Kijk HIER voor enkele foto's

Groep 5 /6 heeft cup cakes gebakken in groepjes onder leiding van meester Jelle. Het werd een echte rekenles. Daarna alles zelf prachtig versierd en natuurlijk lekker opgegeten. Groep 7/8 mocht in groepjes allereerst zelf een recept kiezen. Welke taart zouden ze gaan maken? Wat heb je ervoor nodig? De benodigde boodschappen moesten ze zélf gaan kopen. Soms was overleg hard nodig, want kom je uit met je geld? Groep 8 ging aan de slag bij moeders thuis en groep 7 heeft alles op school gebakken. De taarten waren erg goed gelukt! Ze zijn alle 8 (?) opgegeten.

Als ”kersje op de taart” zijn de leerlingen vrijdag 10 oktober met de hele school naar het bakkerijmuseum in Hattem geweest. In twee groepen mochten ze zelf speculaas bakken. Daarna was er een voorstelling van bakker Fred. De kinderen leerden hoe het verloop is van zaadje in de grond tot brood op de plank! Ze hebben hierbij erg gelachen. In groepjes gingen ze het museum bekijken en er was een speurtocht. De jongste kinderen zochten muizen, waarbij een letter stond. De ouderen speurden met een vragenlijst. Al met al kunnen ze terugkijken op een super leuke, feestelijke en lekkere Kinderboekenweek

De foto's zijn van het bakkerijmuseum in Hattem, wilt u alle foto's zien, kijk dan op de site van de Oranjeschool: www.oranjeschool.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment