DSCF4575

WEZEP - 'Dwalen door verhalen' is een prenten- en verhalenboek bij de Bijbel voor mensen met geheugenproblemen. Dit boek werd afgelopen donderdag 5 juli door Janny v.d Poel, vrijwilliger van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) overhandigd aan  Els Bastiaan (welzijnscoórdinator  van verzorgingstehuis Weidebeek, contactpersoon Reina v.d. Beek van locatie Turfhorst en Froukje Koele van locatie Veldheem. Van verzorgingstehuis de Hullen was er helaas niemand aanwezig.  Het doel van het NBG is om de Bijbel dichtbij te brengen. 

 

Dwalen door verhalen is een kleurrijk boek om in gesprek te komen met mensen met geheugenproblemen. Het roept herinneringen op aan alledaagse momenten van vroeger en nu, met behulp van bijbelverhalen. Het boek is geschreven en geïllustreerd door Hadewey Buitenwerf. 

Onderwerpen

Het boek is verdeeld in twintig thema’s, zoals eten, liefde en verzorging. Deze worden verbeeld in prenten en gekoppeld aan bijpassende Bijbelverhalen. Ook zijn er bij elk thema gespreksvragen. Het boek helpt niet alleen mensen met geheugenproblemen, maar vormt ook een gespreksingang voor verzorgenden en familieleden. Bij het boek is ook een bijlage met allerlei tips voor gebruik.

 Bijbel dichtbij

Het NBG brengt door dit boek de Bijbel dichtbij ouderen. De vrijwilligers van het NBG wensten  toe dat het boek tot mooie momenten, herinneringen en gesprekken mag leiden. Dwalen door verhalen is voor iedereen verkrijgbaar bij Evangelische Boekhandel “De Rivier” in Wezep.   

 De vrijwilligers van het Nederlands Bijbelgenootschap willen de Bijbel op verschillende manieren dichtbij brengen en stimuleren daarom jong en oud aan de slag te gaan met de Bijbel. Zo is er voor kinderen het bijbelblad  Alef en voor gezinnen de Samenleesbijbel gemaakt.

  

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment