IMG 20180703 154640

OLDEBROEK - Mevrouw J.F. Snijder-Hazelhoff is vandaag door commissaris van de Koning Clemens Cornielje benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Oldebroek. Zij vervangt vanaf maandag 9 juli 2018 de heer mr. A. Hoogendoorn die is benoemd tot burgemeester van Midden-Groningen. Janneke Snijder-Hazelhoff (65 jaar, lid van de VVD, wonende in Wagenborgen) is vanaf 7 november 2013 tot 1 januari 2018 waarnemend burgemeester geweest van de gemeente Bellingwedde. Daarvoor was zij actief als raadslid in de gemeente Termunten en de gemeente Delfzijl, als lid van Provinciale Staten van Groningen en tevens als wethouder in de gemeente Delfzijl. Tussen 1999 en 2012 heeft mevrouw Snijder in de Tweede Kamer gezeten waar ze zich bezig hield met landbouw, voedselveiligheid en biotechnologie.

De huidige burgemeester van Oldebroek, Adriaan Hoogendoorn, is per 9 juli 2018 benoemd tot burgemeester van de gemeente Midden-Groningen. Een delegatie van de gemeenteraad heeft vandaag een verkennend gesprek gevoerd met mevrouw Snijder-Hazelhoff en adviseerde daarna positief over haar aan de commissaris van de Koning. Deze heeft vervolgens besloten haar te benoemen als waarnemend burgemeester per maandag 9 juli 2018.

Na de zomervakantie zal de commissaris van de Koning in overleg treden met de gemeenteraad van de gemeente Oldebroek over het moment waarop het profiel van de nieuwe burgemeester zal worden geschetst.

Het benoemen van een waarnemend burgemeester behoort tot de rijkstaken van de commissaris van de Koning.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment