da

ELBURG/OOSTERWOLDE - ‘’Daviliana’’ blijkt een blijvertje. Voor het derde jaar op rij komen jonge muzikanten die het muziek maken in de vakantie niet willen missen samen om een concertprogramma in te studeren. Dat er in de regio veel enthousiast fanfaretalent is bewijst deze editie. Meer dan 50 muzikanten gaan op zaterdag 14 juli de uitdaging aan!

Binnen een vriendengroep van muziekverenigingen David en Juliana ontstond in 2016 het idee om tijdens de zomervakantie één dag samen te musiceren. Dirigent Marten van der Wal werd enthousiast van het idee, en besloot zich belangeloos beschikbaar te stellen.

Ook dit jaar dirigeert Marten het projectorkest. Het project wordt volledig voor en door jongeren georganiseerd, en brengt jeugdleden van 13 verschillende muziekverenigingen samen. De deelnemers willen mensen laten kennismaken met fanfaremuziek, en laten zien dat er voor deze muziek veel toekomst is.

Daviliana’18 wil zo veel mogelijk mensen trakteren op een muzikaal optreden. Om dit te kunnen doen wordt het buitenconcert midden in Elburg gegeven. Na een hele dag oefenen is het om 17:00 uur tijd voor het concert. Iedereen is uitgenodigd om naar uitvoeringen van onder andere ‘’Innuendo’’, ‘’Hollandse Hits’’ en ‘’Zoutelande’’ te komen luisteren.

Wilt u de jonge muzikanten aanmoedigen? Kom dan op 14 juli naar het sfeervolle centrum van Elburg. Het buitenconcert start om 17:00 uur, voor de muziekkoepel. Volg Daviliana ook op Facebook @Daviliana Projectorkest.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment