002 foto Team Millas Friends 2018

OLDEBROEK/ELBURGAfgelopen weekend was de Homeride 2018. 500 km fietsen in 24 uur en dat allemaal om meer 'nachtzoenen' mogelijk te maken.  Team Milla’s Friends is zaterdagmorgen 23 juni rond half 11 vertrokken vanuit Elburg naar Utrecht. Dit jaar wederom een route in hartvorm met start en finish op het Domplein in Utrecht. Rond half 2 arriveerde het team op het Domplein. Nadat alle formaliteiten, gezondheidsverklaringen inleveren en de shirts in ontvangst nemen, waren gedaan, was er nog even de tijd met familie en vrienden om zich rustig voor te bereiden op hun prestatietocht. Iets voor 2 uur bracht de organisatie de stemming er al even goed in en werd het eindbedrag van €1.103.867,- onder luid gejuich bekend gemaakt. Samen met de Homerunners (240km lopen in 24 uur in estafettevorm) en de Homeriders zijn er 18.397 overnachtingen voor ouders mogelijk gemaakt in de Ronald McDonald huizen. Team Milla’s Friends heeft een bijdrage geleverd van €11.429,- .

Om 14.05 klonk het startschot, eindelijk van start. De focus is goed en onder luid gejuich vertrok het team uit startvak 1. Na 60km fietsen heeft het team een tussenstop gemaakt bij Ronald mc Donald huis Emma Amsterdam, dit is het huis waar het team voor rijdt. Het team wordt hartelijk ontvangen en genieten van het samenzijn. Dan is het toch echt tijd om weer verder te gaan, en de route te vervolgen die ze nog langs andere huizen gaat brengen. Het team draait lekker en krijgt onderweg de ondersteuning van verschillende teams die de estafette rijden. Het scheelt een heleboel energie om niet alleen al het werk te hoeven doen. Dit typeert de saamhorigheid van dit doel. Ook ouders van zieke kinderen hebben mensen om hun heem nodig die ze steunen en helpen. Het weer blijkt ook een grote rol te spelen, de temperatuur is goed om een prestatie te leveren. Bij de verschillende checkpoints wordt goed voor de mannen gezorgd, wat een organisatie.  Het ontbreekt ze aan niks. Eten, rusten, praten over de gereden route en de focus vasthouden! Ook een warme douche mag niet ontbreken om weer verder te gaan. Om half 10 ’s avonds arriveert het team bij checkpoint Rotterdam en zullen zich daar klaar maken voor de nacht die hun door Zeeland zal leiden. Ook in de nacht krijgt het team support van andere teams die voornamelijk het kopwerk doen. Verhalen en motivaties worden onderweg uitgewisseld, elk team heeft een eigen verhaal. Steun zoeken en vinden bij elkaar, de verbondenheid en hetzelfde doel voor ogen hebben. Je eigen prestatie is in deze niet meer van groot belang.

Het blijft lekker draaien bij de fietsers en hun begeleiders, want ook zonder begeleiding geen Homeride.  Het team is goed op elkaar ingespeeld, ze weten wat ze zelf kunnen en wat de ander kan. Ze blijven elkaar oppeppen bij een zwaar moment. Rond 10 uur zondagmorgen komen de berichten al binnen dat ze echt gaan voor de 24 uur, zonder nat pak zonder grote tegenslagen. Niet zoals voorgaande edities 25 of 26 uur met gigantisch veel lekke banden en natte pakken.  Wat het team niet weet is dat zich op het Domplein al veel familie en vrienden zich hebben verzameld om het team binnen te halen. Het Domplein kleurde roze op deze mooie zondag. Om 14.06 komen ze aan en worden onder luid gejuich en knuffels binnen  gehaald. Na 503km, 19 uur 55 minuten en 35 seconden op de fiets en 24 uur onderweg mogen ze zich klaar maken voor het grote onthaal op het podium om deze editie af te sluiten! Ze hebben het wéér gedaan!

Een grote prestatie van Peter, Jacob, Jeroen ( uit Dordrecht ), Dennis, Gert, Bert, Stef en Martinus.  Met dank aan de begeleiders van Team Milla’s Friends: Gerrit, Hendri, Jannes en Audrey (Dordrecht)

Homeride 2018, je zat weer vol energie, emotie, nieuwe verhalen en herinneringen.  Het was weer een eer om dit te mogen doen en een steentje bij te dragen om ouders dichterbij hun zieke kind te brengen en de onmisbare nachtzoenen mogelijk te maken. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment