convenant

OLDEBROEK - Op maandag 6 oktober vond de ondertekening plaats van het Convenant Middelenvrijeschool. Dat gebeurde door vertegenwoordigers van de gemeenten en scholen voor voortgezet onderwijs in de gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten en vond plaats in de RSG Harderwijk. Het was een vervolg op het eerste alcoholconvenant uit 2011. Naast de strijd tegen alcohol nu dus ook aanpak van tabak en drugsgebruik.

Uit onderzoek blijkt dat de jongeren in hun keuze voor het al dan niet gebruiken van deze middelen worden beïnvloed door hun omgeving. De school is een belangrijke leefomgeving van jongeren. Met de ondertekening van het convenant tonen de scholen hun inzet om deze leefomgeving te verbeteren. Namens de gemeenten heette Bep Franken van de gemeente Nunspeet de vertegenwoordigers welkom. Zij noemde dit convenant een nieuwe mijlpaal in de strijd tegen alcohol, tabak en drugsgebruik. Ook benadrukte zij de voorbeeldfunctie van docenten.

Het convenant is tot stand gekomen met instemming van alle scholen. Het bevat duidelijke richtlijnen voor een gerichte aanpak, waarbij de scholen uiteraard ruimte houden om de maatregelen af te stemmen op de mogelijkheden van de school. Verwacht wordt dat er actief beleid gevoerd zal gaan worden ter bevordering van het welzijn van de schooljeugd.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment