David Festival 3

OOSTERWOLDE -  Voor het derde jaar op rij heeft het A-orkest van CMV David Oosterwolde de prijs voor het mooist uitgevoerde koraal weten te winnen. Tijdens het concertfestival van 16 juni, georganiseerd door het NoordVeluwsMuziekVerband, presenteerde het orkest zich in de topklasse.

In ’t Huiken te Elburg wemelde het afgelopen zaterdag van de muzikanten. Met acht deelnemende orkesten (waarvan vijf uitkomend in de topklasse) is weer aangetoond dat de regio beschikt over veel muzikaal talent. David Oosterwolde betrad als derde orkest het podium, en begon het optreden met het beoordelingswerk ”By the River” van Jan van der Roost.

Vervolgens werd het koraal ”Eternal Father, Strong to Save” in een arrangement van Jacob de Haan uitgevoerd. Dit prachtige werk werd intens beleefd door de muzikanten. Opnieuw vielen de door dirigent Anne van den Berg gekozen muzikale lijnen in de smaak bij de juryleden. De jury beloonde de interpretatie en uitvoering van het koraal met de koraalbeker.

In de uitslag van de topklasse behaalde David de knappe tweede plaats, achter CMV Concordia Oldebroek en voor de Brassband Excelsior Zalk.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment