treintje

't LOO - Stichting Natuurkracht wil de toerist kennis laten maken met al het moois dat onze gemeente te bieden heeft. De focus ligt hierbij op de toerist die al binnen onze gemeente is. Met het aanbieden van de Natuurkracht Express willen wij onze toeristen de kans bieden om op een originele wijze de omgeving te verkennen. Door het bieden van mooie vakantiemomenten willen wij ambassadeurs creëren voor onze mooie regio.

De gastvrijheid maakt het verschil en dit is dan ook wat wij zoeken bij onze chauffeurs. Daarnaast is het meegenomen als er tijdens de route leuke ditjes en datjes verteld worden over de omgeving.

Het is ook mogelijk om met een bijrijder te rijden zodat deze zich hier specifiek mee kan bezig houden. Er zullen voor de chauffeurs/bijrijder een routeboek worden ontwikkeld waar weetjes en informatie over de route in komen te staan.

Uiteraard dient u in het bezit te zijn van een rijbewijs B.

Wat is het idee?

Gedurende de zomervakantie zal er tussen 9 juli en 27 augustus zal er een treintje (Natuurkracht Express) door onze gemeente rijden met als basisplaats Landal landgoed ’t Loo. Wij zoeken hierbij duidelijk een win/win met de lokale omgeving. Enerzijds willen wij de lokale economie versterken door de toerist naar de parels binnen onze gemeente te brengen en anderzijds moet deze ervaring zo bijzonder zijn dat ze bij thuiskomst enthousiast gaan vertellen over onze regio. Dit zorgt immers voor een herhaalbezoek en belangrijker nog met deze verhalen worden andere mensen ook geënthousiasmeerd voor een bezoek aan onze gemeente.

De route

Afgelopen jaar zijn er twee routes gereden, welke als basis dienen voor de routes van 2018. Er wordt gereden richting Oldebroek en Wezep. De exacte halteplaatsen en routes zullen in een later stadium bekend worden gemaakt. De routes zullen elk ongeveer 1.5 uur duren en de trein gaat naar verwachting 3x per dag de route rijden. De gasten krijgen vooraf informatie wat er te doen is onderweg en insteek van deze trein is om de toerist nog enthousiaster te maken voor onze mooie gemeente. Het moet een toegevoegde waarde zijn voor haar / zijn vakantie en uiteraard speelt u, als chauffeur, hierin een grote rol.

De Natuurkracht Express is een initiatief van Stichting Natuurkracht en wordt financieel ondersteund vanuit de gemeente. Het vervoer met de trein is gratis en wij verwachten dat er veelal gezinnen met jonge kinderen gebruik van gaan maken. Wij zorgen voor de verzorging van onze chauffeurs t.a.v. eten & drinken gedurende de dienst.

Uw reactie/vragen?

Bent u enthousiast geworden en wilt u als chauffeur rijden op de Natuurkracht Express? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Dhr. Ronald Vos

Tel. 06-52056857/0525-637007

Mail: ronald.vos@landal.com

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment